View More

Record Store Facts: Ένα περιζήτητο βινυλιακό top 5 από το Rock n Roll Circus

Ο Άγγελος Κυρούσης από το Rock 'n' Roll Circus Music Store, ξεδιαλέγει περιζήτητα βινύλια, ενώ οι πόρτες του ανοίγουν για το καθιερωμένο, φθινοπωρινό βινυλιακό sale που έγινε  λατρεία. 

avopolis.team
avopolis.team

Θα ήταν μπακαλίστικα wiki ο συλλογισμός κατανομής των 5 "most wanted" δίσκων αυτή την περίοδο με γνώμονα τα online κιτάπια. Το πιο εύκολο είναι να χαζέψει κανείς τη Discogs σελίδα με τα "most wanted" και να καταλήξει στα προφανή της αλφαβήτας.

Pink Floyd, Beatles, Led Zeppelin, Nirvana, Black Sabbath. Κάνοντας το επόμενο βήμα με τα "most collected" βινύλια, όπου στο βασικό δίπολο ρημάτων ενός συλλέκτη, τουτέστιν «θέλω-έχω», φτάνουμε στο δεύτερο σκέλος, σχηματίζουμε περίπου την ίδια εικόνα. Beatles, Pink Floyd, Michael Jackson, Led Zeppelin και Fleetwood Mac. Και κάπου εκεί πλησιάζουμε στο φυσικό σκέλος της "most wanted" πραγματικότητας χάρη στο Rumours. Εξηγούμαι ευθύς αμέσως.

Υπάρχουν σημεία που οι online συλλέκτες ταυτίζονται συμπεριφορικά με αυτούς των δισκοπωλείων, άλλες που εκατέρωθεν παρεκκλίνουν ένεκα του bandcamp hype και αναζητούν τις ίδιες φαινομενικά "limited" και "obscure" επιλογές (βλέπε το σχετικό χλευαστικό ολοσέλιδο που είχε το νέο περιοδικό της We Jazz Records, World Galaxy), ενώ ένα βασικό κομμάτι των τελευταίων ετών εξαντλεί  δυνάμεις, έρευνα και τσέπη αναφορικά με την ηχητική πιστότητα παλαιών και νέων εκδόσεων.

Ας συγκεράσουμε και ας διασκεδάσουμε λοιπόν τις τάσεις και να πούμε πως το "most wanted" almost βινυλιακό top 5, για όσους κάνουν τις βόλτες τους στο Rock & Roll Circus, έχει ως εξής:

1. Fleetwood MacRumours, σε κάθε πιθανή έκδοση και τιμή

2. Ο κατάλογος της Blue Note στις νέες εκδόσεις των σειρών Tone Poet και Classic Vinyl Series, στις γιαπωνέζικες εκδόσεις , αλλά και στις original 60s και 70s usa εκδόσεις.

3. UK, USA και πάσης φύσεως νέες κυκλοφορίες ή επανεκδόσεις αυτού που καταχρηστικά και πλέον τραβηγμένα αναφέρει στην ούγια “file under: spiritual jazz

4. Η δισκογραφία των Beatles που δεν προλαβαίνει να σταθεί ανέγγιχτη λεπτό στο ράφι.

5.Και φυσικά, εισιτήρια για το κυριακάτικο ντέρμπυ

Σχολική κατακλείδα δασκάλας που προτρέπει παιδάκι δημοτικού: Τα top 5 έρχονται και παρέρχονται ανάλογα με τις τάσεις των εποχών. Έπρεπε να περάσουν  δεκαετίες για να αποκατασταθούν οικουμενικές αλήθειες μέσω αυτών, όπως π.χ. ότι, πράγματι, το καλύτερο LP όλων των εποχών είναι το What’s Going On του Marvin Gaye. Τα top 5 εξαϋλώνονται την ίδια στιγμή.Οι δίσκοι μένουν. Μην τους αφήνετε από τα χέρια σας.

 

Rock 'n' Roll Circus Fall Sale 

Rock & Roll Circus

Σίνα 21, 10680 Αθήνα

Παρασκευή 1  Οκτωβρίου

09.00 π.μ. - 20.30 μ.μ. 

Σάββατο 2 Οκτωβρίου 

09.00 π.μ. - 16.00 μ.μ. 

Όλες οι πληροφορίες για το event  εδώ και εδώ 

 

242626699_4249141591807513_1947195013848079548_n

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο δημιουργός που επηρέασε και ανύψωσε όσο κανείς την “αισθητική” της street κουλτούρας, έφυγε ...

Στο τέλος του Νοέμβρη έξι νέα κομμάτια έρχονται να συμπληρώσουν το παζλ νέας μουσικής για τον μήνα

FEATURED TODAY

Στο νέο του Diggin o Ζώης Χαλκιόπουλος αναπολεί τις αγαπημένες του διακοπές στη Δονούσα με τα synths του Jan Hammer.

25 χρόνια κλείνει φέτος το Avopolis και ο Μάκης Μήλατος, συνεργάτης του Avopolis και επί χρόνια σύμβουλος έκδοσης του περιοδικού μας (Sonik), παρουσιάζει -σε δύο podcast επεισόδια- τις διεθνείς κυκλοφορίες που καθόρισαν την ταυτότητά μας.

Το πολυσυζητημένο Utopia Avenue  του David Mitchell κυκλοφόρησε επιτέλους και σε ελληνική μετάφραση από τις εκδόσεις Μεταίχμιο και ο Θανάσης Μήνας έχει το ρεπορτάζ ενός σαγηνευτικού, μουσικού ταξιδιού στην εποχή του Swinging London. 

Top
0
Shares