View More

Καραμανλής ή χάος

Κείμενο: Νίκος Σαραφιανός

Ο Ευρυπίδης Στυλιανίδης είναι υπουργός παιδείας μας, παιδείας σας ή παιδείας τους – αναλόγως της ιδεολογικής σας κατεύθυνσης – και θρησκευμάτων. Λίγο που δε βγαίνουν οι δημοσκοπήσεις, λίγο ο παραστρατημένος λαός από την κακή αριστερά, ο κύριος υπουργός το έριξε στις απειλές. Μήπως κάποια εξωθεσμικά συμφέροντα θέλουν να ρίξουν την κυβέρνηση της Ν.Δ.; Στην πολιτική είναι αυτονόητο ότι, όταν κάποια συμφέροντα σε στηρίζουν, κάποια άλλα κάνουν ακριβώς το αντίθετο. Δύσκολο να ικανοποιείς άλλωστε όλα τα γούστα και όλες τις διαπλοκές. Επομένως, τις οιμωγές των εκάστοτε κυβερνώντων για σκοτεινές δυνάμεις που εξυφαίνουν σχέδια πολιτικής τους εξόντωσης, τις αντιμετωπίζω με θυμηδία. Αυτό όμως που ξεχώρισε για πρώτη φορά εκ μέρους του κ. Στυλιανίδη είναι το ακόλουθο ρετρό σύνθημα: Καραμανλής ή χάος κατά το «Καραμανλής ή τανκς», που είχε βροντοφωνάξει το 1974 ο Θεοδωράκης, αν δεν κάνω λάθος. Πώς γίνεται τώρα από τη μια να έχουμε «ισχυρή δημοκρατία» η οποία δεν φοβάται τίποτα και από την άλλη η πτώση μιας κυβέρνησης να ισοδυναμεί με την καταστροφή μας, είναι μάλλον προσπάθεια ερμηνείας α-λα-καρτ των δημοκρατικών λειτουργιών, που τις αποδεχόμαστε ως σύννομες, μόνο όταν διατηρούμαστε στην εξουσία. Αν πέσουμε, μας ρίξανε τα όποια συμφέροντα. Εγώ να υπενθυμίσω στον κύριο Υπουργό τον ορισμό του παραλογισμού που είναι γραμμένος στη σελίδα 21 του βιβλίου της Έκφρασης-Έκθεσης της Γ΄Λυκείου: «Συχνά ορισμένα συλλογιστικά σχήματα, ενώ αντιβαίνουν στον ορθό λόγο και δεν έχουν αποδεικτική αξία, μπορούν εντούτοις να επηρεάσουν τον δέκτη του μηνύματος και να τον παραπλανήσουν…Τα συλλογιστικά αυτά σχήματα, που λέγονται και παραλογισμοί, μπορεί να οφείλονται είτε σε λογικά σφάλματα είτε σε πρόθεση εξαπάτησης, σε λογική δηλαδή παγίδα που στήνει ο πομπός (βλέπε υπουργός) στο δέκτη (δηλαδή σε εμάς)». Ελπίζω όλοι να κάναμε τον σωστό συνειρμό…


 


Υ.Γ. Με έκπληξή μου άκουσα κεντρο-«αριστερό» δημοσιογράφο να αποκαλεί χαβαλέδες όσους από τους αναποφάσιστους ψηφοφόρους δήλωσαν ότι δεν θα επηρεαστούν για την τελική τους επιλογή από το ποιο κόμμα τελικώς θα έρθει πρώτο. Για να χάνουμε την ψυχραιμία μας, μήπως δεν βγαίνουν τα κουκιά του αγαπημένου μας κινήματος; Άντε στη Μαντόνα να ξεδώσεις.


 


 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η Ελένη Τζαννάτου βλέπει την ζωή σε 24 καρέ το δευτερόλεπτο. Στο πρώτο I Lost It At The Movies ...

H Ελένη Τζαννάτου μπαίνει σε μπαρ που σερβίρουν σε 24 καρέ το δευτερόλεπτο, όσο τα κανονικά μπαρ

Με αφορμή την σειρά Hollywood του Ryan Murphy στο Netflix, η Ελένη Τζαννάτου θυμάται 13 στιγμές

FEATURED TODAY

Όσα έγιναν στο φετινό Ejekt Festival στο Τείχος των Εθνών στο Ο.Α.Κ.Α.  με headliners της βραδιάς τους Muse και δυναμικές εμφανίσεις από Yungblud, Nothing But Thieves και Danai Nielsen. 

 Στο νέο του Diggin ο Ζώης Χαλκιόπουλος βάζει στο πικάπ το Metamemoria του Coti K και κάνει μια ατμοσφαιρική βόλτα στην πόλη, με καλοκαιρινή συννεφιά. 

Στο πέμπτο επεισόδιο της σειράς με τις πιο ενδιαφέρουσες φρέσκιες εγχώριες παραγωγές, οι δαίμονες που βασανίζουν τη ντόπια εναλλακτική πραγματικότητα επιστρέφουν.
Top