View More

We wish you a merry Christmas…

Κείμενο: -

Λιγότερο από ένα μήνα πριν τα Χριστούγεννα τα μαγαζιά και τα εμπορικά κέντρα έχουν «μπουκώσει» τρομακτικά. Δεν ξέρω αν έχουνε «μπουκώσει» όπως πέρισυ που δεν είχαμε οικονομική κρίση – δεν έβγαλα τη ζυγαριά να μετρήσω την ανθρώπινη μάζα, είναι η αλήθεια – άλλα ότι είναι τίγκα στον κόσμο ισχύει. Που να μην περνούσαμε και κρίση δηλαδή! Δεν θα έμενε συνολάκι σε ράφι!


 


Τα κανάλια, εν τω μεταξύ, φαίνεται πως βλέπουν ότι ο κόσμος αντιμετωπίζει το όλο πρόβλημα σαν να παρακολουθεί ταινία, σαν τον Άρχοντα Των Δαχτυλιδιών ένα πράγμα, και προσπαθούν να υπογραμμίσουν τη σοβαρότητα της κατάστασης μέσα από ρεπορτάζ υστερίας. Πέφτουν οι πωλήσεις στα καταστήματα Υποδημάτων και Ένδυσης! 1 στα 2 επιχειρησιακά δάνεια απορρίπτονται! Έπεσε 30% ο τουρισμός! Γι’ αυτό το τελευταίο έχουνε μάλιστα και ντοκουμέντα, όλο το Σαββατοκύριακο προβάλανε ένα ρεπορτάζ σχετικά με ταξίδια σε χειμερινούς προορισμούς – στην πραγματικότητα είχανε βγει με το μικρόφωνο στον δρόμο και ρωτούσαν κάτι πιτσιρίκια με σπυράκια ακμής, αν έχουν λεφτά να πάνε εφέτος για σκι!!! Τα πιτσιρίκα λέγανε όχι, οπότε ποιο το συμπέρασμα; Ο κόσμος πεθαίνει της πείνας! Θα μείνουμε όλοι στον δρόμο αργά ή γρήγορα κ.τ.λ…


 


Το μεγαλύτερο πρόβλημα με τα δελτία ειδήσεων δεν είναι το ότι έχουν μπερδέψει πλήρως τις σημαντικές ειδήσεις με τις εντελώς ασήμαντες. Είναι το ότι μεγαλοποιούν τα πάντα και προσπαθούν να κάνουν νούμερα μέσα από τον πόνο του κόσμου χωρίς να υπολογίζουν τις άσκοπες ανησυχίες που δημιουργούν. Αντί να δείξουνε ό,τι πραγματικά συμβαίνει στις αληθινές του διαστάσεις, τις αιτίες και τον σχεδιασμό αντιμετώπισης, ξοδεύουν ατελείωτα τηλεοπτικά λεπτά σε ανόητα βίντεο με στολισμένες βιτρίνες και χιονισμένες πόλεις με φωτάκια στους δρόμους και ανθρώπους οι οποίοι λένε πόσα πολλά θα στερηθούν φέτος τις γιορτές. Αναρωτιέμαι, αν και όταν η οικονομική κρίση θα αγγίξει όντως την Ελλάδα, όταν θα αρχίσουν να πέφτουν βροχή τα λουκέτα και οι περικοπές, θα συνεχίσουν άραγε την πολιτική της βίντεο-υστερίας ή μήπως θα το βουλώσουνε επειδή δεν θα έχουνε τίποτα το ουσιαστικό να πουν μπροστά στο αληθινό πρόβλημα;


 


Αναστασία Τουρούτογλου

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η Ελένη Τζαννάτου βλέπει την ζωή σε 24 καρέ το δευτερόλεπτο. Στο πρώτο I Lost It At The Movies ...

H Ελένη Τζαννάτου μπαίνει σε μπαρ που σερβίρουν σε 24 καρέ το δευτερόλεπτο, όσο τα κανονικά μπαρ

Με αφορμή την σειρά Hollywood του Ryan Murphy στο Netflix, η Ελένη Τζαννάτου θυμάται 13 στιγμές

FEATURED TODAY

Ο Μάκης Μηλάτος παρουσιάζει ένα podcast για τη σειρά βιβλίων 33 1/3 που άρχισε να γυρίζει.

Ο Βασίλης Σπανός επιλέγει  5 film scores του σπουδαίου Έλληνα συνθέτη και πρωτοπόρου των synths και της ηλεκτρονικής μουσικής που έφυγε από τη ζωή στις 17 Μαΐου 2022, σε ηλικία 79 ετών. 

Στο νέο του Diggin' o Ζώης Χαλκιόπουλος βάζει ξανά στο πικάπ το Shades of Blue, δεκαεννέα χρόνια μετά την κυκλοφορία του, και οδηγεί  με ανοιχτά τα παράθυρα. 
Top
0
Shares