View More

Δημήτρης Κανέλλος

Αθήνα Κύπρου 68, Αθήνα 164 52 Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο «Μίκης Θεοδωράκης» του Δήμου Ελληνικού-Αργυρούπολης

Ο ερμηνευτής παρουσιάζει με την λαϊκή ορχήστρα «Μίκης Θεοδωράκης» 11 τραγούδια τα οποία έχουν μιλήσει στις καρδιές όλων και περιλαμβάνονται στη συλλογή «11 Ζεϊμπέκικα του Μίκη Θεοδωράκη» .

06 Φεβ. - 06 Φεβ. 2023
21:00
47 Day(s) Ago
0.00

Θα ακουστούν τραγούδια τα οποία φέρνουν στο μυαλό μνήμες από το παρελθόν και εναρμονίζονται πλήρως στο «σήμερα».
Σπουδαία τραγούδια τα οποία γράφτηκαν από ποιητές, από ανθρώπους της τέχνης αλλά και σπουδαίους στιχουργούς όπως ο Γιάννης Ρίτσος,
ο Λευτέρης Παπαδόπουλος, ο Τάσος Λειβαδίτης, ο Δημήτρης Χριστοδούλου, ο Ερρίκος Θαλασσινός και ο Μιχάλης Κακογιάννης, ακούγονται στη συλλογή και ο σπουδαίος ερμηνευτής Δημήτρης Κανέλλος με τον δικό του καθηλωτικό τρόπο δίνει μια νέα νότα.

Μιλώντας για τον καλλιτέχνη Δημήτρη Κανέλλο, η κόρη του Μίκη Θεοδωράκη, Μαργαρίτα θεοδωράκη, αναφέρει πως πρόκειται για έναν άνθρωπο ο οποίος κατάφερε να ανταποκριθεί επάξια στις μεγάλες απαιτήσεις που φέρουν τα εμβληματικά τραγούδια και τα έφερε στο “σήμερα” υπηρετώντας με σεβασμό το όραμα που είχε ο πατέρας της για τη μουσική. Τον αποκαλεί “γνήσιο Θεοδωρακικό” ερμηνευτή και του εύχεται καλή επιτυχία σε ένα βήμα το οποίο έχει ήδη αγκαλιαστεί από το μουσικό στερέωμα.

Έχοντας στο πλευρό του τη λαϊκή ορχήστρα “Μίκης Θεοδωράκης”, η οποία συμμετέχει στο μουσικό “album”, ο ερμηνευτής πήρε την “έγκριση” ενός ανθρώπου που ήταν πολύ σημαντικός για τον Μίκη Θεοδωράκη και παρουσιάζει 11 ζεϊμπέκικα και ένα ορχηστρικό θέμα με τίτλο “Ταξίμι”.

Σημαντικός συνοδοιπόρος του, ο ενορχηστρωτής και δεξιοτέχνης του μπουζουκιού, Θανάσης Βασιλάς ο οποίος συμμετείχε στην ηχογράφηση των σπουδαίων τραγουδιών έχοντας πάντα στο νου του τις συμβουλές που του είχε δώσει κατά το παρελθόν ο Μίκης Θεοδωράκης.

Στο ένθετο που συνοδεύει την κυκλοφορία του album, o ενορχηστρωτής ανέφερε πως ο Δημήτρης Κανέλλος ερμηνεύει τα κομμάτια με απόλυτο σεβασμό και καταφέρνει με ένα μοναδικό τρόπο να τα κάνει σύγχρονα. Χαρακτηριστική είναι η φράση του: “Φίλε μου Δημήτρη μας δικαίωσες και μας έδωσες μεγάλη χαρά”.

H εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Ελληνικού - Αργυρούπολης και συντονίζει η δημοσιογράφος Μάγδα Τσέγκου.

Η παρουσία σας στην εκδήλωση θα μας τμήσει ιδιαίτερα.

Το μουσικό album «11 Ζεϊμπέκικα του Μίκη Θεοδωράκη» κυκλοφορεί από το Ogdoo Music Group και είναι διαθέσιμα σε όλες τις πλατφόρμες:
https://orcd.co/11zeimpekika 

Για την αγορά του cd μπορείτε να επισκεφτείτε τον παρακάτω σύνδεσμο: https://bit.ly/3hQdIao 

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Ενορχήστρωση: ΘΑΝΑΣΗΣ ΒΑΣΙΛΑΣ
Έπαιξε η Λαϊκή Ορχήστρα Μίκης Θεοδωράκης
• ΘΑΝΑΣΗΣ ΒΑΣΙΛΑΣ: μπουζούκι
• ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΑΝΔΡΕΑΔΗΣ: πιάνο
• ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΝΤΖΙΑΛΑΣ: κιθάρα
• ΝΙΚΟΣ ΣΚΟΜΟΠΟΥΛΟΣ: τύμπανα
• ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΟΥΕΛΗΣ: μπάσο
• ΞΕΝΟΦΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΙΔΗΣ: μπαγλαμά
• ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΓΡΙΒΑΣ: ακορντεόν
• ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ ΠΑΠΑΓΓΕΛΙΔΗΣ: κρουστά
Ηχογράφηση - Μίξη - Mastering: ΜΠΑΜΠΗΣ ΜΠΙΡΗΣ - bk studio
Επιμέλεια παραγωγής: Δημήτρης Επόγλου
Συντονισμός παραγωγής: Ελισάβετ Νικολαϊδου

Χώρος

Πληροφορίες για τον χώρο: Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο «Μίκης Θεοδωράκης» του Δήμου Ελληνικού-Αργυρούπολης

avopolis_google_news

FEATURED TODAY

Στο νέο του Diggin ο Ζώης Χαλκιόπουλος ξεκινάει από το Ανδρομέδα FM και προσγειώνεται σε μια πιο άγρια εκδοχή του από τα Γιάννενα του 1990 με τις σκοτεινές ευλογίες της δεκαετίας του '80. 

Με αφορμή την κυκλοφορία του νέου του album Γεννηθήκαμε Χθες  και λίγο πριν την πρώτη ζωντανή παρουσίαση του στο ΙΛΙΟΝ Plus στις 24 Μαρτίου ο Μπάμπης Παπαδόπουλος μας μιλάει για την ποίηση, τη μελοποίηση και κάποια σημεία των καιρών και της τέχνης. 

Με αφορμή την επιστροφή της στον αγγλικό στίχο, εννέα ολόκληρα χρόνια μετά το Secret In The Dark, η Monika μιλά στην Εύη Χουρσανίδη για το τι σημαίνει για εκείνη αυτό το comeback, για τη χορτάτη ζωή της σε Ελλάδα και Αμερική, για περηφάνεια και προκαταλήψεις, για το high της επιτυχίας και για τις αλλαγές που έφερε στη ζωή της η μητρότητα.

Top