View More

Γκιντίκι

Αθήνα Σολωμού 13, Αθήνα 106 82, Ελλάδα An Club

"Aς τραγουδήσω κι ας χαρώ, του χρόνου ποιος το ξέρει αν θα πεθάνω ή αν θα ζω ή θα μαι σε άλλα μέρη"

06 Μάι. 2023
20:30
28 Day(s) Ago
0.00

Η παρέα που θα εξελιχθεί με τον καιρό στο πειραματικό μουσικό σχήμα “ΓΚΙΝΤΙΚΙ” ξεκινά να παίζει το 2014 σε καφενεία της Θεσσαλονίκης. Tο πρόγραμμα τότε ξεκινούσε με ρεμπετικα και κάπου στην μέση της βραδυάς το “γυρνούσαν” στα κλαρίνα. Σιγά σιγά ο παραδοσιακός ήχος θα εκτοπίσει τα ρεμπέτικα. Παραδοσιακός ήχος χωρίς την καταστροφική παραμόρφωση του echo, delay, reverb. Το μουσικό σχήμα εντάσσοντας τις επιρροές των μελών του κατάφερε να προσεγγίσει κοινό μικρό ηλικιακά και να δημιουργήσει το πολύ ιδιαίτερο ύφος του. Μέσα από τα παραδοσιακά όργανα, όπως είναι το λαούτο, το κλαρίνο, η γκάιντα, το βιολί και τα κρουστά, προσεγγίζεται ο παραδοσιακός ήχος περισσότερο μέσω του ρυθμικού και του ερμηνευτικού κομματιού.

Όσο ο καιρός περνούσε τα ανταμώματα άρχισαν να πληθαίνουν. Δεν άργησαν να έρθουν τα λάιβ και στην Αθήνα. Πάντα σε μικρούς χώρους και σε εβδομαδιαία βάση. Η παράδοση για τους ΓΚΙΝΤΙΚΙ είναι μια συνεχής δυναμική διαδικασία. Στα λάιβ τους κυριαρχεί διονυσιακό πνεύμα. Ο κόσμος τραγουδάει και χορεύει ασταμάτητα. “μήλο μου κόκκινο”, “ικαριώτικος”, “αφούσης”, “μεσαρίτικος”.
Εκεί θα δεις ακόμα και πόγκο μέσα σε κύκλο χορού!

Το 2022 ξεκίνησαν τις ηχογραφήσεις για τον πρώτο τους δίσκο με τίτλο "Αχόι" στο στούντιο Αχός του Θανάση Παπακωνσταντίνου τον οποίο και σκοπεύουν να κυκλοφορήσουν εντός του 2023. Ο δίσκος περιλαμβάνει προσεγγίσεις της μπάντας σε παραδοσιακά τραγούδια διαφόρων περιοχών της Ελλάδας οι οποίες έχουν διαμορφωθεί μέσω των live εμφανίσεων τους και εξελίχθηκαν μέσα στον χρόνο διαδραστικά με το κοινό.

Tην βραδυά θα ανοίξει ο Γιάγκος Χαιρέτης.

Οι Γκιντίκι είναι:
Τάσος Κοφοδήμος - Λαούτο, φωνή
Κωνσταντίνος Λάζος - Κλαρίνο, γκάιντα, κιθάρα, φωνή
Κωσταντής Παπακωνσταντίνου - Κρουστά
Θοδωρής Σιούτης – Βιολί
Αλέξανδρος Καρλής - Κοντραμπάσο

*Γκιντίκι, ένα βουναλάκι σε χαμηλό υψόμετρο ανάμεσα Λάρισας και Κισσάβου

Στην προπώληση τα εισιτήρια κοστίζουν 8 ευρώ. Στο ταμείο, η τιμή θα είναι 10 ευρώ.

Διάθεση: ηλεκτρονικά στο www.viva.gr, τηλεφωνικά στο 11 876 και στα καταστήματα Wind, Public, Media Markt, Ευρυπίδης, αθηνόραμα.gr, Yolenis

Οι πόρτες θα ανοίξουν στις 20:30

Χώρος

Πληροφορίες για τον χώρο: An Club

Το An club είναι το μοναδικό club της πόλης, που μπορεί και συνδυάζει όλους τους προηγούμενους καλλιτέχνες, δημιουργώντας ένα κοινό ικανό να καταλάβει τις πολιτισμικές, πολυφυλετικές κουλτούρες που ορίζουν τον αιώνα που ζούμε και δημιουργούν την σύγχρονη μουσική παράδοση.

Τηλ. 210 3305056

 

avopolis_google_news

FEATURED TODAY

Εν αναμονή του Killers of the Flower Moon, ο Βασίλης Σπανός ανατρέχει στη φιλμογραφία ενός από τους μεγαλύτερους Αμερικανούς σκηνοθέτες όλων των εποχών και ταξινομεί σε αξιολογική σειρά 25 ταινίες μιας σπουδαίας καριέρας, 

Με την πολυσυζητημένη δραματική σειρά του HBO να ολοκληρώνεται μετά από 4 σεζόν, αναζητάμε παρηγοριά σε άλλες σειρές με παρόμοιο mood

Στο τέλος κάθε μήνα, ο Δημήτρης Λιλής παρουσιάζει δέκα αξιόλογες κυκλοφορίες από την εγχώρια εναλλακτική ανεξάρτητη παραγωγή.
Top