View More

Oldschool Rednex, Gramm Eleven

Αθήνα Σολωμού 13, Αθήνα 106 82, Ελλάδα An Club

Το φοβερό Θεσσαλονικιώτικο punk συγκρότημα, οι OLDSCHOΟL REDNEX, κάνει "Βουτιά μες το μυαλό σου" και μας καλεί "Στη γη του Rock 'n' Roll", την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου στο An Club, δίνοντας μας μια πρώτη γεύση απο το καινούργιο τους άλμπουμ το οποίο θα κυκλοφορήσει σύντομα!

30 Σεπ. 2022
22:00
70 Day(s) Ago
8.00

Οι OLDSCHOOL REDNEX δημιουργήθηκαν το 1999 από τον Δημήτρη και τον Φοίβο στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας (Γιδάς).
Η ιδέα της μπάντας γεννήθηκε στο γκαράζ του παππού του Φοίβου το οποίο μετέτρεψαν σε στούντιο, καλύπτοντας την ανάγκη τους να παίζουν και να γράφουν μουσική.
Επηρεασμένοι απο την ελληνική πάνκ ροκ σκηνή της εποχής (Βανδαλούπ, Εκτός Ελέγχου), ενάντια στον καθωσπρεπισμό της κοινωνίας και με τον “αέρα” δύο εφήβων που θέλουν να τα ζήσουν όλα, άρχισαν να γράφουν τα πρώτα τους κομμάτια (Εξωγήινος,Βουτιά μες το μυαλό σου). Σύντομα το γκαράζ μετατράπηκε σε μουσικό (και μη!) στέκι που προσέλκυε όλες τις απροσάρμοστες προσωπικότητες της Αλεξάνδρειας και των γύρω περιοχών. Η μπάντα αρχικά ονομάστηκε "Δεν Ξέρω Τίποτα" και η πρώτη τους συναυλία δώθηκε σε ένα καφενείο στην Βέροια. Η πρώτη τους εμφάνιση σαν "OLDSCHOOL REDNEX" έγινε στο στέκι του Βιολογικού στα Πανεπιστήμια Θεσσαλονίκης τον Οκτώβριο του 2001, η οποία ηχογραφήθηκε και διαδόθηκε μεταξύ φίλων σε μορφή CD.

Το 2002 έγινε ένα αναγκαστικό διάλειμμα λόγω διάφορων “τεχνικών” προβλημάτων, όμως το 2006 επανέρχονται κάνοντας την πρώτη απόπειρα ηχογράφησης και κυκλοφορώντας ένα demo με 4 τραγούδια (Ζορό, Εξωγήινος, Cartoon και Άλλη Μια Μέρα). Δεν έγινε κάποια επίσημη κυκλοφορία του demo, αλλά κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο. Τα τραγούδια τους αγαπήθηκαν γρήγορα και οι ΟLDSCHOOL REDNEX ξεκίνησαν συναυλίες σε όλη την Ελλάδα.

Το 2012 με τη βοήθεια φίλων ηχογραφούν την πρώτη τους ολοκληρωμένη δουλειά. Ο δίσκος με τίτλο "Βουτιά μες το μυαλό σου" κυκλοφορεί σε βινύλιο από τη Noise Effect σε 500 αριθμημένα αντίτυπα.Μέσα σε 2 χρόνια (2014) κυκλοφορούν και πάλι σε συνεργασία με την Noise Effect και την ελβετική Balkongpønker Vinilers ένα 7” single το οποίο περιέχει δύο τραγούδια: “Σαν ψέμα“– “Με το βλέμμα ψηλά”. Ακολούθησαν live σε ολη την Ελλάδα, ώσπου το 2021 επέστρεψαν με το single "Στη γη του Rock 'n' Roll" δίνοντας μας μια γεύση απο το καινούργιο τους άλμπουμ το οποίο θα κυκλοφορήσει σύντομα!

You Tube:
https://www.youtube.com/user/oldschoolrednex 

Bandcamp:
https://oldschoolrednex.bandcamp.com/ 

Συνένοχοι οι καταπληκτικοί GRAMM ELEVEN!

GRAMM ELEVEN
You Tube:
https://youtube.com/channel/UCWLXJC8-P9I3rVpXDQ9F0hw 

Fb event:https://www.facebook.com/events/474258050954414\ 

Χώρος

Πληροφορίες για τον χώρο: An Club

Το An club είναι το μοναδικό club της πόλης, που μπορεί και συνδυάζει όλους τους προηγούμενους καλλιτέχνες, δημιουργώντας ένα κοινό ικανό να καταλάβει τις πολιτισμικές, πολυφυλετικές κουλτούρες που ορίζουν τον αιώνα που ζούμε και δημιουργούν την σύγχρονη μουσική παράδοση.

Τηλ. 210 3305056

 

FEATURED TODAY

Ο Δημήτρης Μάστορης συνομιλεί με τους δημιουργούς του "Σπιρτόκουτο: The Musical".

Πριν 30 χρόνια, η μουσική τους ήρθε σαν παλίρροια από βιωματικούς στίχους να μεταμορφώσει ριζικά το έρημο τότε τοπίο της εγχώριας ηλεκτρονικής σκηνής.  Aυτή είναι η ιστορία των Στέρεο Νόβα, όπως την αφηγήθηκε ο Ανδρέας Κύρκος στο ειδικό τεύχος του SONIK για την ελληνική ηλεκτρονική μουσική.

Οι πιο επίκαιρες, πολυσυζητημένες, αναπάντεχες, αδιανόητες και ζουμερές ειδήσεις από τον χώρο της showbiz. Κάθε Παρασκευή στο Avopolis. 

Top