View More

Τo Τέλειο Warm Up: Lucas The 3rd

Επαγγελματίες DJs απαντούν στο ερωτηματολόγιο του Δημήτρη Λιλή και δειγματίζουν τον ήχο τους μέσα από ένα συνοδευτικό mixtape.

Δημήτρης Λιλής
Δημήτρης Λιλής

Ο Lucas The Third aka Λουκάς Σαββίδης, έκανε το ντεμπόύτο του σαν παραγωγός στη Just Gazing των early 10s. Πιθανόν και οι δύο να σκεφτόμασταν από καιρό ότι θα είχε πλάκα μία DJ σύμπραξη ή αλλιώς ένα Back 2 Back και ευτυχώς, το club στο υπόγειο της πιτσαρίας Crust (Πρωτογένους - Ψυρρή) θα το κάνει πραγματικότητα, αυτή την Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου, λίγο πριν τα μεσάνυχτα.

Δύο δεκαετίες νωρίτερα, ο Λουκάς είχε ξεκινήσει κάπου στη Νέα Σμύρνη να επενδύει μουσικά, καφε-bar και στέκια της περιοχής με λίγη βοήθεια από το εκλεκτικό γούστο (που μεγάλωσε γενιές σωστών DJs) των Soul Jazz Records συλλογών.

Μέχρι τις πρώτες κοινές μας DJ εμφανίσεις, κάπου στις αρχές των 10s στο τότε μικρό bar του Six D.O.G.S. είχαμε αμφότεροι «σπουδάσει» την επανάσταση της electroclash και των 2ManyDjs ενώ ο νέος υπέροχος κόσμος των χαμηλών BPM και της εγκεφαλικής ενίοτε dark electronica όπως την δειγμάτιζαν «πρωτοπόροι» επιπέδου Andrew Weatherall, ήταν το σημείο τομής μας. Μέσα στην ίδια δεκαετία, ο Λουκάς θα γινόταν το μισό των Rattler Proxy δίπλα στον Μάκη Παπασημακόπουλο και όλοι οι day one φίλοι της μπάντας θα ενθουσιαζόμασταν άλλοτε γιατί ο θείος Andrew θα τους έπαιζε στο NTS Radio και άλλοτε γιατί μορφές όπως οι Legowelt & Antoni Maiovvi θα σφράγιζαν με το remix τους την τελευταία τους ever κυκλοφορία.

Παίρνοντας ελάχιστα ρεπό, τα τελευταία είκοσι χρόνια, ο Λουκάς είναι αυτό που λέμε (και δυστυχώς ένα μέρος της ελληνικής κοινωνίας ακόμα να αποδεχτεί) επαγγελματίας DJ. Ζει από αυτό αλλά και για αυτό. Ξοδεύει όπως τότε που ήταν απλός ακροατής, λεφτά σε δίσκους,...

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου και ακούστε το podcast στο MyPodcasts του Avopolis.gr

avopolis_google_news

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

 Η Ευτυχία Διαμαντή, που έπαθε παροξυσμό χαράς στο άκουσμα της είδησης ότι έρχονται οι IDLES

Όλη η νοσταλγία και το ταλέντο της Χαμένης Γενιάς, αλλά και η σκοτεινή πλευρά της. Ένας ωραίος ...

FEATURED TODAY

Με αφορμή την επιστροφή της στον αγγλικό στίχο, εννέα ολόκληρα χρόνια μετά το Secret In The Dark, η Monika μιλά στην Εύη Χουρσανίδη για το τι σημαίνει για εκείνη αυτό το comeback, για τη χορτάτη ζωή της σε Ελλάδα και Αμερική, για περηφάνεια και προκαταλήψεις, για το high της επιτυχίας και για τις αλλαγές που έφερε στη ζωή της η μητρότητα.

Τα πιο διάσημα μουστάκια της Γαλλίας επισκέπτονται για πρώτη φορά την Ελλάδα και αυτοί είναι οι λόγοι για τους οποίους δεν βλέπουμε την ώρα για την εμφάνισή τους σε αθηναϊκό έδαφος

O κατάλογος της θρυλικής hip hop τριάδας είναι πλέον διαθέσιμος στις ψηφιακές πλατφόρμες και ο Δημήτρης Λιλής καταγράφει το χρονικό τους και φτιάχνει το δικό του De La Mixtape

Top