View More

Nightstalker - Just A Burn

metal.team
metal.team

Μια από τις παλαιότερες Ελληνικές μπάντες εν ενεργεία είναι οι Nightstalker. Ιδρύθηκαν το 1989-90 και όμως αυτός είναι ο 2ος στην ουσία ολοκληρωμένος δίσκος τους. Και γνώμη μου είναι ότι άξιζε η υπομονή και επιμονή.

Μετά από αρκετές αλλαγές στο line-up η μπάντα σήμερα αποτελείται από τον Argy στα φωνητικά, τον Andrea στο μπάσο και τον Tolis στην κιθάρα. 2η στην ουσία δουλειά λοιπόν το “Just A Burn” και για όσους έχουν ασχοληθεί έστω και λίγο με την μπάντα το παρελθόν και έχουν ακούσει δουλειές της δεν αποτελεί και ιδιαίτερη έκπληξη. Και για όσους έρχονται για πρώτη φορά αντιμέτωποι με το όνομα, έχουμε να κάνουμε μ’ ένα δίσκο stoner rock με στοιχεία από Monster Magnet ειδικά στα φωνητικά και Kyuss. Η παραγωγή είναι ιδανική για αυτό που παίζουν και τους βοηθάει σημαντικά. Γραμμένο στα SCA και Superdoz Studios με μηχανικό τον Άρη Χρήστου και με το mastering να γίνεται στα XARC Studios στη Δρέσδη της Γερμανίας το “Just A Burn” είναι ένας δίσκος από αυτούς που δεν βλέπουμε (ή, καλύτερα, ακούμε) από ελληνικές μπάντες. Τουλάχιστον όχι σε τέτοιο επίπεδο. Δεν είναι και η υπερ-μπάντα, αλλά σίγουρα τα σκήπτρα του χώρου στην Ελλάδα τους ανήκουν.

Το γενικότερο συναίσθημα που σου αφήνει η ακρόαση σε κάνει να το γουστάρεις και βγάζει τη «stoner-ιά» σε κάθε σημείο. Στίχοι απλοϊκοί αλλά και ταιριαστοί με τον τρόπο τους, μελωδίες και ρυθμοί που σε πάνε άλλοτε μερικά χρόνια πίσω στους Kyuss και άλλοτε σε μεταφέρουν σε καμιά πολιτεία των ΗΠΑ να κάνεις παρέα με τους τωρινούς Magnet. Εντυπωσιακή δουλειά στο μπάσο που παραδόξως αποτέλεσε και την προσωπική μου αδυναμία στο δίσκο με δεύτερη στη σειρά τη δουλειά στις κιθάρες που είναι εμπλουτισμένη με λίγα σηκωματάκια και ψιλά σφυρίγματα σύμφωνα με τον κλασσικό rock ήχο των 70’s.

Κομμάτια που ξεχώρισα είναι το «Magnet-ικό» “All Around” που ανοίγει και το δίσκο, το ψυχεδελικό “Line”, το “Silver Shark” με το υπέροχο μπάσο στην εισαγωγή και τον τρόπο που μπαίνουν τα όργανα και ιδιαίτερα τα τύμπανα να ξεχωρίζουν στην αρχή του κομματιού, το “Explode” με το απαλό συναίσθημα που αφήνει και το “Staripper”.


7ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο Δημήτρης Λιλής παρακολούθησε τη συναυλία των Future Islands σε ζωντανή μετάδοση από τη Βαλτιμόρη

Ο Άγγελος Κλειτσίκας  βρέθηκε  στην πρώτη ημέρα του In Orbit στο ΚΠΙΣΝ 

Φεγγάρι, ψυχεδελικός φωτισμός, κατανυκτική ατμόσφαιρα, ένας ήχος άλλοτε απογυμνωμένος, άλλοτε

FEATURED TODAY

Στο νέο του Diggin', ο Ζώης Χαλκιόπουλος γυρνάει στα 90s και τα ambient αυλάκια του Aphex Twin, για να φτιάξει ένα mix που θα μας στείλει στη λήθη.

Η Τάνια Σκραπαλιώρη αποχαιρετά τον σπουδαίο συγγραφέα που έφυγε από τη ζωή, αφού άφησε το δικό του αποτύπωμα στην ελληνική γραμματεία. Άλλωστε, ήταν από τις

HOT STORIES

Ο μουσικός εμφανίστηκε στο Fox News για να τα βάλει με την cancel culture και να κρίνει ως επιτυχημένο πρόεδρο των ΗΠΑ τον Donald Trump. Ο Tucker ...

Σε αυτόν θα ακούσουμε ακόμα τον Brian Eno και τον Nick Cave.

Top