View More

Σωκράτης Μάλαμας: «Όσο παραμένουμε συνεπείς έγκλειστοι, κάποιοι φροντίζουν να "εκσυγχρονίσουν" τα θέματα που αφορούν στο περιβάλλον»

Ο τραγουδοποιός, εκφράζει την ανησυχία του -εν μέσω καραντίνας- για την εξόφθαλμη επενδυτική μανία κάποιων και την αγορά "άχρηστου στοκ των γερμαντικών ανεμογεννητριών"...

news.team
news.team

Καθημερινά είναι τα κομμάτια που γράφει και ανεβάζει στη Facebook σελίδα του ο Σωκράτης Μάλαμας. Σπιτικές ηχογραφήσεις, χωρίς μικρόφωνα και κάμερες, με βιντεοσκόπηση από ένα κινητό τηλέφωνο σχετικά παλιάς τεχνολογίας, όπως έγραψε και ο ίδιος.

"Η πρόθεση μας ήταν η δημιουργία μιας επικοινωνιακής γραμμής ανάμεσα μας με σκοπό να μη νοιώσει κάποιος τόσο απομονωμένος μέσα σ' αυτή την ακούσια φυλακή. Η καραντίνα μας βρήκε μόνο μ' αυτά τα εργαλεία και μ' αυτά τα συγκεκριμένα μουσικά όργανα χωρίς την πολυτέλεια πολλαπλών επιλογών", είναι η διευκρίνιση του Σωκράτη Μάλαμα και μια εξήγηση σε όσους έγραψαν για τον μη άρτιο ήχο. Η αλήθεια είναι ότι αυτού του είδους οι ηχογραφήσεις κράτησαν κοντά το κοινό του και μας έκαναν συντροφιά όλο αυτό το διάστημα.

Σήμερα, όμως, έγραψε και ανέβασε ένα ιδιόχειρο σημείωμα, ένα γράμμα στο οποίο εκφράζει την ανησυχία του "για την επενδυτική μανία" που πλήττει το περιβάλλον.

"Όσο παραμένουμε συνεπείς έγκλειστοι, προστατεύοντας τους άλλους και τους εαυτούς μας, κάποιοι του πολιτικού προσωπικού, ένθερμοι και ενθουσιώδεις οπαδοί (πιστοί) του άναρχου φιλελευθερισμού, φροντίζουν, χωρίς αντιπολιτευτική, ανταγωνιστική δυναμική, να 'εκσυγχρονίσουν' τα θέματα που αφορούν στο περιβάλλον", αναφέρει -μεταξύ άλλων- ο τραγουδοποιός και συμπληρώνει: "Με λίγα λόγια, και με δικά σας λεφτά, αγοράζουν το άχρηστο στοκ των Γερμανικών ανεμογεννητριών, ισοπεδώνουν τα Άγραφα και σχεδόν όλη την οροσειρά της Πίνδου, για την εγκατάστασή τους, την ώρα που όλες οι σοβαρές μελέτες δείχνουν την αναποτελεσματικότητα της συγκεκριμένης ενεργειακής πηγής".

Ο ίδιος σημειώνει ότι δεν ασχολείται με την πολιτική και δεν προτίθεται να το κάνει, αλλά... η "η εξόφθαλμη επενδυτική μανία κάποιων με ανησυχεί απολύτως", όπως λέει χαρακτηριστικά.

Δείτε όλο το σημείωμα εδώ:

Photo: Θάνος Λαϊνας


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μια κινηματογραφική εμπειρία που παρουσιάζει το εύρος της ιδιοφυίας,  τη συναρπαστική μουσική κληρονομιά, την

Το video clip του "The Emperor" περιγράφει το ταξίδι του Αυτοκράτορα, όπως αυτός συμβολίζεται στις κάρτες Ταρώ, προς

Το visual για το re-work του “Tiny Dancer” είναι γεγονός και μπορείτε να το δείτε εδώ

FEATURED TODAY

H Sharon Kovacs επιστρέφει στην Ελλάδα, στο Fuzz στις 13 Οκτωβρίου και μιλάει στο Avopolis για τις πρώτες καλλιτεχνικές εμπειρίες της, τις αναμνήσεις της από τις αθηναϊκές νύχτες και τα επόμενα της σχέδια. 

 Στο NMW #24 πάμε από τo εγκεφαλικό r’n’b του Low Jack μέχρις τις μεγάλες επιστροφές των Cam’ron και Stromzy.

Λογοτεχνικό κατασκοπικό double bill με το "Mad Dogs" του James Grady και τo "Έξοδος Κινδύνου" του Olen Steinhauer. 

Top