Αναστολή σε κέντρα διασκέδασης και συναυλίες σε κλειστούς χώρους, μείωση πληρότητας πολιτιστικών εκδηλώσεων στην Αττική

Μόλις ανακοινώθηκαν τα νέα μέτρα για την Αττική...

news.team
news.team

Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοίνωσε το απόγευμα της Τρίτης (15/9) 310 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων 30 σχετίζονται με γνωστές συρροές και 12 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Τα 197 από αυτά εντοπίστηκαν στην Αττική.

Όπως είχαμε πει από το πρωί, η επιτροπή των λοιμωξιολόγων πρότεινε αυστηρά μέτρα στην κυβέρνηση, για την συγκράτηση του δεύτερου κύματος κορωνοϊού σε επιβαρυμένες επιδημιολογικά περιοχές, όπως η Αττική. Στις προτάσεις που έκαναν συμπεριέλαβαν και την αναστολή όλων των πολιτιστικών εκδηλώσεων, αυτή όμως δεν έγινε δεκτή.

Για την Αττική, λοιπόν, ανακοινώθηκαν μόλις τα ακόλουθα:

  • Σε όλες τις συναυλίες σε ανοιχτούς χώρους, το όριο πληρότητας θα είναι πλέον 50% από 75%. Είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας (όπως και σε όλες τις συναθροίσεις), ενώ απαγορεύεται το αλκοόλ και το κάπνισμα.
  • Αναστέλλεται για δύο εβδομάδες η λειτουργία των κέντρων διασκέδασης με ζωντανή μουσική και όσα γίνονται στις αίθουσες συναυλιών.
  • Η πληρότητα στους κινηματογράφους (σε ανοιχτούς και κλειστούς χώρους) και τα θέατρα θα είναι πλέον 60% από 75% και είναι υποχρεωτική η χρήση της μάσκας.

Η χρήση της μάσκας θα είναι υποχρεωτική σε όλους τους κλειστούς χώρους εργασίας, και σε όλους τους ανοιχτούς χώρους συναθροίσεων και γίνεται σύσταση για χρήση μάσκας σε όλους τους υπόλοιπους χώρους.

Επιπρόσθετα μέτρα:

  • Έναρξη του ωραρίου λειτουργίας των καταστημάτων στο λιανεμπόριο στις 10:00.
  • Έως έξι άτομα σε κάθε τραπέζι στους χώρους εστίασης.
  • Όριο 50 ατόμων στις συναθροίσεις σε εσωτερικούς χώρους.
     

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ακούστε και δείτε το "Woman" που μας κάνει να περιμένουμε τον νέο δίσκο της βρετανής ράπερ λίγο περισσότερο.

Ακούστε το "Higher Power" που ακούστηκε πρώτη φορά επίσημα μέσω διαστημικής αποστολής, με χορευτές-ολογράμματα να ...

FEATURED TODAY

Στο νέο του Diggin', ο Ζώης Χαλκιόπουλος περιηγείται στα live βίντεο του YouTube και κολλάει με την αυστραλή Tash Sultana.

Κάθε μήνα το Avopolis θα συγκεντρώνει τους δίσκους που έμειναν λίγο παραπάνω στα ακουστικά του. Και τον μήνα που μας έφτασε μέχρι το Πάσχα ακούσαμε μερικούς από τους καλύτερους δίσκους της χρονιάς ως τώρα.

Ο Μάκης Μηλάτος κάνει μια διαλογή των πιο αξιόλογων ειδικών κυκλοφοριών που μας φέρνει φέτος η γιορτή των δισκοπωλείων στις 12 Ιουνίου και τις 17 Ιουλίου.

Top