Δείτε το νέο βίντεο κλιπ του Silot

Για το κομμάτι "Shelter".

Δελτίο Τύπου
Δελτίο Τύπου

Έχοντας κυκλοφορήσει ήδη δύο singles και πατώντας γερά στις βάσεις της διαρκούς εξελισσόμενης μουσικής του ταυτότητας, ο Silot επιστρέφει το 2021 με τον πρώτο του προσωπικό δίσκο Οι Καρδιές Μας Πού Πάνε;. Το πρώτο επίσημο single του άλμπουμ, “Shelter” που μόλις κυκλοφόρησε αποτελεί το μοναδικό αγγλόφωνο κομμάτι του Οι Καρδιές Μας Πού Πάνε; και όχι τυχαία.

Η συνειδητή απόφαση του Silot να αφιερωθεί στον ελληνικό στίχο από την αρχή της επίσημης μουσικής του πορείας έρχεται μέσα από μία εσωτερική ανάγκη για μοίρασμα και ταύτιση. Το “Shelter” γράφτηκε πίσω στο 2014, τότε που ο Silot ένιωθε πιο προστατευμένος πίσω τον αγγλικό στίχο και μάλιστα, είναι το πρώτο κομμάτι που έγραψε ποτέ. Το ιδίωμα του συγκεκριμένου τραγουδιού, ωστόσο, έγκειται στο γεγονός ότι απευθύνεται στον πόνο του ανεκπλήρωτου και εν τέλει, στο προσωπικό καταφύγιο της φαντασίας, με οδηγό την οποία μπορούν να συμβούν τα πάντα.

Το συγκεκριμένο κομμάτι λειτουργεί σαν ένα στιγμιαίο flashback για τον Silot κάθε φορά που το ερμηνεύει. Ο δημιουργός ένιωσε πως ανήκει αναμφίβολα στο Οι Καρδιές Μας Πού Πάνε; ένα δίσκο που για τον ίδιο αποτελεί προσωπικό στοίχημα. Ζυμωμένο εν μέσω πανδημίας και ολοκληρωμένο από μία αστείρευτη όρεξη για δημιουργία και έμπνευση, κόντρα σε κάθε εμπόδιο, αυτό το άλμπουμ αποτέλεσε το ιδανικό καταφύγιο για το κομμάτι “Shelter”.

Στο τιμόνι της παραγωγής του “Shelter” βρίσκεται ο James Papageorgiou, που μαζί με τον Silot στρετσάρουν τα ήδη ασαφή όρια μεταξύ της pop και της hip hop μουσικής, όρια που γίνονται κάπως πιο διακριτά μέσω της χρήσης autotune και trap beats. Μια δόση electro έρχεται να συμπληρώσει το μείγμα του “Shelter”.

Βλέπετε το βίντεο για το κομμάτι, που γυρίστηκε στην Κρήτη μέσα στο 2020, παρακάτω:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το 7'' λέγεται Grief και το ένα κομμάτι προέρχεται από απάντηση του Cave σε γράμμα στο Red Hand Files.

«Να ζήσει στον πραγματικό κόσμο» ήταν η προτροπή προς τη Madonna και εκείνη δεν το άφησε να πέσει κάτω.

FEATURED TODAY

Η μπάντα κυκλοφόρησε πριν λίγο καιρό το Maze και ο Γιώργος Καρανικόλας μιλάει στον Θανάση Μήνα για τη δημιουργία του άλμπουμ.

Κάθε εβδομάδα, ο Επίτροπος θα επαναφέρει την τάξη, ακόμα κι αν οι χατζημεταλλάδες δεν έχουν σωτηρία. Αυτή την εβδομάδα γιορτάζει 1 χρόνο και 50 Παρατηρητήρια επιτυχίες, με μια εποικοδομητική συζήτηση με την Ελένη Τζαννάτου αλλά και δίνοντας το μικρόφωνο στα μέλη του ΚΨΜ.

Με αφορμή τον νέο δίσκο των Brockhampton, ο Δημήτρης Λιλής παρουσιάζει εκείνες τις rap παρέες που άλλαξαν τους όρους στο παιχνίδι.
Top