View More

Επανακυκλοφορεί με ένα bonus track ο δίσκος της Δήμητρας Γαλάνη, Chronos

To άλμπουμ Chronos, με τραγούδια από τη συνάντηση της Δήμητρας Γαλάνη με ένα κουαρτέτο εξαιρετικών Ελλήνων μουσικών, επανακυκλοφορεί με bonus track το τραγούδι «Μπαξέ Τσιφλίκι» του Βασίλη Τσιτσάνη.

Ναταλία Πετρίτη
Ναταλία Πετρίτη

To εξαιρετικό άλμπουμ Chronos με τα τραγούδια από τη συνάντηση της Δήμητρας Γαλάνη με ένα κουαρτέτο εξαιρετικών Ελλήνων μουσικών επανακυκλοφορεί αυτές τις μέρες μαζί με ένα bonus track, το τραγούδι “Μπαξέ Τσιφλίκι” του Βασίλη Τσιτσάνη.

Ο Πέτρος Κλαμπάνης στο κοντραμπάσο, ο Θωμάς Κωνσταντίνου στο ούτι, λαούτο και κιθάρα, ο Σπύρος Μάνεσης στο πιάνο, ο Χρήστος Ραφαηλίδης στο βιμπράφωνο γίνονται ένα «σώμα» με την Δήμητρα Γαλάνη που είναι η «κορυφαία αυτού του χορού».

Η ερμηνεύτρια εδώ συμπυκνώνει την ιστορία του ελληνικού τραγουδιού καθώς είναι κι η ίδια μέρος αυτής μιας και διδάχτηκε από αυτούς τους σπουδαίους δημιουργούς από τα πρώτα της βήματα.

Σαν ένας συνδετικός κρίκος που ενώνει το παρελθόν με το σήμερα.

Mε κεντρικό άξονα τα τραγούδια που έχουν γράψει οι μεγάλοι μας δημιουργοί, ποιητές και συνθέτες και τις ενορχηστρώσεις της ομάδας αυτών των μουσικών που αναδεικνύουν με έναν μοναδικό τρόπο τις επιρροές της ελληνικής μουσικής από την Ανατολή και τη Δύση, κυκλοφόρησε πριν πέντε χρόνια το πρώτο άλμπουμ με δέκα κομμάτια.

Λίγο πριν το τέλος του 2021, εν μέσω πανδημίας και όλων των αλλαγών που αυτή έχει φέρει, όχι μόνο σε οικονομικό επίπεδο αλλά κυρίως στις αξίες και στον πολιτισμό μας, το Chronos έρχεται να μας θυμίσει ποια είναι τα τραγούδια στα οποία αξίζει να καταφεύγουμε για να επαναπροσδιορίσουμε την πολιτιστική μας ταυτότητα προσθέτοντας ένα ακόμα στην αρχική λίστα το οποίο παρουσιάστηκε και στις μουσικές live παραστάσεις του σχήματος.

Chronos (Xρόνος) σ’αυτό το μοναδικό project είναι με έναν τρόπο η Δήμητρα Γαλάνη. Η σπουδαία μας μουσικός και ερμηνεύτρια που επιμένει να αναζητά το ωραίο και το αληθινό μέσα από την τέχνη της. Όπως έκαναν και οι μεγάλοι δημιουργοί που μας θυμίζει το project αυτό.

CHRONOS Project | Δήμητρα Γαλάνη

Δήμητρα Γαλάνη: Ερμηνεία

Πέτρος Κλαμπάνης: Κοντραμπάσο

Θωμάς Κωνσταντίνου: Ούτι, λαούτο και κιθάρα

Σπύρος Μάνεσης: Πιάνο

Χρήστος Ραφαηλίδης: Βιμπράφωνο

Γιώργος Καριώτης: Hχολήπτης

Παναγιώτης Πετρονικολός: Μίξη

Γιώργος Βουδαντάς: Live Recordings

Studio Siera


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ


avopolis_google_news

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Να μια ιδέα για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος, για όσους τη βγάλουν σπίτι

Ακούστε το κομμάτι από το soundtrack του The Idol που κάνει πρεμιέρα σύντομα στο HBO

FEATURED TODAY

Στο τέλος κάθε μήνα, ο Δημήτρης Λιλής παρουσιάζει δέκα αξιόλογες κυκλοφορίες από την εγχώρια εναλλακτική ανεξάρτητη παραγωγή.

Τέσσερις άνθρωποι στη σκηνή έδιδαν ο καθένας το δικό του performance κι όλοι μαζί, με κάποιο μαγικό τρόπο, έμοιαζαν εντελώς ασύνδετοι και ταυτόχρονα σε απόλυτη συνοχή.

Λίγο πριν την εμφάνισή του στο Arch Club-Live Stage, o Serafim Tsotsonis  ξεχωρίζει κομμάτια από όλη την καριέρα του, προσπαθεί να διαλέξει ανάμεσα στην ανάγκη απομόνωσης και την επιβολή εξωστρέφειας και μιλά για τη σχέση του και τη συνεργασία του με την αδερφή του Αγγελική.

Top