View More

«Διασχίζω τον κόσμο και φλέγομαι»: Η ιστορία των Magic de Spell έρχεται σε ένα ντοκιμαντέρ στον Μικρόκοσμο

Το ντοκιμαντέρ επιχειρεί να καταγράψει την πορεία του μακροβιότερου ελληνικού ροκ συγκροτήματος, των Magic de Spell, μέσα από δεκάδες συνεντεύξεις και ανέκδοτο αρχειακό υλικό.

Ναταλία Πετρίτη
Ναταλία Πετρίτη

Ένα νέο μουσικό ντοκιμαντέρ πρόκειται να προβληθεί την εβδομάδα που διανύουμε στον Κινηματογράφο Μικρόκοσμο, για μια από τις σπουδαιότερες εγχώριες μπάντες της ροκ σκηνής. Ο Βόρις Καραγιάννης και ο Μιχάλης Λαμπριανίδης παρουσιάζουν το ντοκιμαντέρ  «Διασχίζω τον κόσμο και φλέγομαι: Η ιστορία των Magic de Spell».

Το ντοκιμαντέρ (διάρκειας 110’) επιχειρεί να καταγράψει την πορεία του μακροβιότερου ελληνικού ροκ συγκροτήματος, των Magic de Spell, μέσα από δεκάδες συνεντεύξεις και ανέκδοτο αρχειακό υλικό.

Σημείο εκκίνησης είναι η εποχή λίγο πριν την ίδρυση του συγκροτήματος, στα τέλη της δεκαετίας του 1970. Παράλληλα με την αφήγηση της ιστορίας των Magic de Spell, καταγράφονται διακριτικά στο φόντο τα σημαντικότερα γεγονότα στην Ελλάδα και τον κόσμο. Γεγονότα που καθόρισαν την ιστορία του πλανήτη, αλλά και που έδωσαν το πολιτικό και ιδεολογικό στίγμα του συγκροτήματος, όπως για παράδειγμα ο πόλεμος στη Γιουγκοσλαβία και η δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

«Θέλαμε να δημιουργήσουμε ένα ντοκιμαντέρ που να καταγράφει την πορεία αυτής της θρυλικής μπάντας εντός μιας εξελικτικής κοινωνικής, πολιτικής αλλά και τεχνολογικής αφήγησης» σημειώνουν οι δημιουργοί.

Το ντοκιμαντέρ προβλήθηκε με επιτυχία στο Φεστιβάλ LIFT OFF της Νέας Υόρκης, στο 8ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Ιεράπετρας, αλλά και σε κεντρικό κινηματογράφο της Λευκωσίας, με σταθερή ροή παραστάσεων.

Μετά το τέλος της προβολής, θα ακολουθήσει συζήτηση που θα συντονίσει ο μουσικός δημοσιογράφος Γιάννης Αλεξίου. Το πάνελ της συζήτησης, θα συμπεριλάβει τους δημιουργούς του ντοκιμαντέρ, αλλά και μουσικούς των Magic de Spell όλων των εποχών, όπως ο Θοδωρης Βλαχάκης, ο Ηλίας Ασλάνογλου, ο Γιώργος Σκαρλάτος, οι οποίοι θα απαντήσουν σε ερωτήσεις.

Κινηματογράφος ΜΙΚΡΟΚΟΣΜΟΣ

(Λεωφ. Συγγρού 106 - τηλ. 210 9230081)

https://mikrokosmoscinema.gr/

ΤΕΤΑΡΤΗ 1η ΙΟΥΝΙΟΥ

ΩΡΑ: 20:30

Διάρκεια: 110 λεπτά

Γλώσσα: Ελληνικά

Εισιτήριο: 7,5 €

Προπώληση εισιτηρίων:

https://www.viva.gr/tickets/cinema/cine-mikrokosmos/?fbclid=IwAR3eOOHguWjw__0Is1fuNhi67hJqlc-ewUht_h66Lnriq19ICh_LNL8bAB8

Magic de Spell

On Facebook: https://www.facebook.com/MagicDeSpell

On Spotify: https://open.spotify.com/artist/5iTlDpX6IOsh1ZEWxH7Kaz

On YouTube: https://www.youtube.com/user/OFFICIALMAGICDESPELL

final-poster-pantheon-f


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μια κινηματογραφική εμπειρία που παρουσιάζει το εύρος της ιδιοφυίας,  τη συναρπαστική μουσική κληρονομιά, την

Το video clip του "The Emperor" περιγράφει το ταξίδι του Αυτοκράτορα, όπως αυτός συμβολίζεται στις κάρτες Ταρώ, προς

Το visual για το re-work του “Tiny Dancer” είναι γεγονός και μπορείτε να το δείτε εδώ

FEATURED TODAY

H Sharon Kovacs επιστρέφει στην Ελλάδα, στο Fuzz στις 13 Οκτωβρίου και μιλάει στο Avopolis για τις πρώτες καλλιτεχνικές εμπειρίες της, τις αναμνήσεις της από τις αθηναϊκές νύχτες και τα επόμενα της σχέδια. 

 Στο NMW #24 πάμε από τo εγκεφαλικό r’n’b του Low Jack μέχρις τις μεγάλες επιστροφές των Cam’ron και Stromzy.

Λογοτεχνικό κατασκοπικό double bill με το "Mad Dogs" του James Grady και τo "Έξοδος Κινδύνου" του Olen Steinhauer. 

Top