View More

Κυκλοφόρησε το LP «Mπάσσο Βεστιάριο» του Φίλος Φίλου

Ηχογραφημένη τη στοιχειωμένη άνοιξη του 2020, η νέα κυκλοφορία της Veego Records είναι εδώ

Ναταλία Πετρίτη
Ναταλία Πετρίτη

Το Μπάσσο Βεστιάριο είναι η πρώτη κυκλοφορία του Κωνσταντίνου Τασσόπουλου, ως Φίλος Φίλου. Ηχογραφήθηκε τη στοιχειωμένη άνοιξη του 2020, εν μέσω πανδημίας και παγκόσμιας τρικυμίας, σε ένα ταπεινό σπιτικό στούντιο του Βερολίνου. 

Αν βέβαια σας λέγαμε ότι είχε ηχογραφηθεί στην Νέα Υόρκη στα μέσα της δεκαετίας του '80 δεν θα είχατε λόγο να μην μας πιστεύετε, αφου συνδυάζει electro wave/post punk με τον πρώιμο σκληρό ηλεκτρονικό χορευτικό ήχο και κάπου στο βάθος την Λένα Πλάτωνος να του κλείνει το μάτι.

Synths, drum machine, αρχειακά ηχητικά ευρήματα και φυσικά πολύ μπάσο συνθέτουν έναν δίσκο - ύμνο μεταξύ άλλων στην ελληνική γραμματική, άκου: Υπερσυντέλικος και Άλφα Στερητικό, τα σιρόπια και την άνοιξη. 

Οι στίχοι, η μουσική, η μίξη και η παραγωγή ανήκουν στον Φίλο Φίλου, ενώ το master επιμελήθηκε ο Ekelon και το εξώφυλλο το Replica Studios. 

Ο τίτλος του album είναι δανεισμένος από ένα στιχάκι της Κατερίνας Γώγου, συγκεκριμένα από το ποίημα της Η ζωή μας είναι σουγιάδες. 

WHO IS WHO

Ο Κωνσταντίνος Τασσόπουλος ζει στο εξωτερικό από το 2001 και τα τελευταία χρόνια ζει, εργάζεται και δημιουργεί στην Καταλωνία. Την δεκαετία 2005-2015 ταξίδεψε τον κόσμο και έπαιξε σε μερικά από τα πιο διάσημα κλαμπ της υφηλίου (Fabric/London, Womb/Tokyo, Resolute/NY, Rex/Paris) ως Ekkohaus

Έκτοτε κατέβασε λίγο τους τόνους, ηχογράφησε ως Data Morgana (Memoirs label, 2019) και έγραψε ελληνικό στίχο μέσω των Keller Crackers, ένα σχήμα που πειραματίστηκε με διάφορες φόρμες της ηλεκτρονικής μουσικής μέσα από μια σειρά εμφανίσεων και ηχογραφήσεων (Marmo Music/Kashual Plastik, 2016-2019).

filos_filou_cover

Το Μπάσσο Βεστιάριο είναι διαθέσιμο για ακρόαση και online:

SPOTIFY
BANDCAMP

Το επίσημο video:

ΦΙΛΟΣ ΦΙΛΟΥ

Facebook


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ


avopolis_google_news

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Να μια ιδέα για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος, για όσους τη βγάλουν σπίτι

Ακούστε το κομμάτι από το soundtrack του The Idol που κάνει πρεμιέρα σύντομα στο HBO

FEATURED TODAY

Στο τέλος κάθε μήνα, ο Δημήτρης Λιλής παρουσιάζει δέκα αξιόλογες κυκλοφορίες από την εγχώρια εναλλακτική ανεξάρτητη παραγωγή.

Τέσσερις άνθρωποι στη σκηνή έδιδαν ο καθένας το δικό του performance κι όλοι μαζί, με κάποιο μαγικό τρόπο, έμοιαζαν εντελώς ασύνδετοι και ταυτόχρονα σε απόλυτη συνοχή.

Λίγο πριν την εμφάνισή του στο Arch Club-Live Stage, o Serafim Tsotsonis  ξεχωρίζει κομμάτια από όλη την καριέρα του, προσπαθεί να διαλέξει ανάμεσα στην ανάγκη απομόνωσης και την επιβολή εξωστρέφειας και μιλά για τη σχέση του και τη συνεργασία του με την αδερφή του Αγγελική.

Top