View More

HEMI Incubator - αιτήσεις συμμετοχής έως τις 22 Μαρτίου

Ανοιχτό Κάλεσμα Συμμετοχής για επαγγελματίες της μουσικής βιομηχανίας & επιχειρηματίες από την Κεντρική & Νοτιοανατολική Ευρώπη. 

Δελτίο Τύπου
Δελτίο Τύπου

Έχεις μια ιδέα ή ένα μουσικό project στα πρώτα του βήματα; Έχεις επιχείρηση και χρειάζεσαι καθοδήγηση, επιχειρηματικές ευκαιρίες ή διεθνή δικτύωση;

Αιτήσεις συμμετοχής έως τις 22 Μαρτίου 2023 (24.00 CET)

Η Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων, ως lead partner του HEMI – Hub for the Exchange of Music Innovation, με μεγάλη υπερηφάνεια παρουσιάζει για δεύτερη χρονιά το HEMI Incubator, το πρώτο πρόγραμμα επώασης και επιτάχυνσης για επιχειρήσεις και επαγγελματίες του μουσικού κλάδου σε ολόκληρη την περιοχή της Κεντρικής & Νοτιοανατολικής Ευρώπης.

Το HEMI Incubator είναι ένα πρόγραμμα επιχειρηματικής ανάπτυξης που απευθύνεται σε μουσικούς επιχειρηματίες και εταιρείες από 9 χώρες της Κεντρικής και Νότιας Ανατολικής Ευρώπης: Τσεχία, Εσθονία, Ελλάδα, Ουγγαρία, Βόρεια Μακεδονία, Πολωνία, Ρουμανία, Σερβία και Σλοβενία.

Το HEMI Incubator παρέχει ένα πλαίσιο με υβριδικά και επεκτάσιμα προγράμματα κατάρτισης με στόχο να φέρει μετρήσιμα αποτελέσματα σε επαγγελματίες της μουσικής και ήδη καθιερωμένες εταιρείες (επιχειρηματίες / ΜΜΕ / startups στον τομέα της μουσικής).

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα χωρίζεται σε δύο άξονες: 

1 > Το 5μηνο Πρόγραμμα Επιτάχυνσης, διάρκειας από τον Απρίλιο έως τον Σεπτέμβριο του 2023, απευθύνεται σε επαγγελματίες της μουσικής που έχουν μία επιχειρηματική ιδέα, θέλουν να δημιουργήσουν μια νέα υπηρεσία, προϊόν ή εταιρεία που σχετίζεται με τη μουσική βιομηχανία και χρειάζονται υποστήριξη για να τη μετατρέψουν σε απτό προϊόν ή υπηρεσία. 

2 > Το 6μηνο Πρόγραμμα Επώασης, διάρκειας από τον Απρίλιο έως τον Οκτώβριο του 2023, απευθύνεται σε επιχειρηματίες που θέλουν να αναπτύξουν τα υπάρχοντα προϊόντα/υπηρεσίες τους ή/και να επεκτείνουν τις επιχειρήσεις τους σε νέες αγορές.

Το HEMI Incubator αναπτύσσεται από τους οργανισμούς-μέλη της πρωτοβουλίας HEMI σε συνεργασία τόσο με κορυφαίους εμπειρογνώμονες και μέντορες του κλάδου όσο και με μερικούς από τους πιο ενεργούς και προσανατολισμένους στα αποτελέσματα μουσικούς και τεχνολογικούς οργανισμούς / ενώσεις στην Ευρώπη, όπως το Found.Ation (GR), το IMPALA (EU), το Lift99 (EE), το Music Innovation Hub (IT) και το Music Tech Europe (EU).

Οι επιλεγμένες νεοφυείς και μικρομεσαίες επιχειρήσεις, θα λάβουν προσωπική καθοδήγηση, εργαστήρια σε εξειδικευμένα επιχειρηματικά θέματα, συμβουλευτικά tips και διαπιστεύσεις σε μουσικά συνέδρια των εταίρων του HEMI και φεστιβάλ προβολής. Θα συμμετέχουν επίσης σε  events δικτύωσης με βασικούς παράγοντες του κλάδου. Τέλος, αξίζει να επισημανθεί πως 6 από τις εταιρείες, θα λάβουν επιχορήγηση για την περαιτέρω ανάπτυξη του σχεδίου τους (μετά την επιτυχή ολοκλήρωση του προγράμματος).

Ποιος μπορεί να υποβάλει αίτηση;

  • Επαγγελματίες της μουσικής βιομηχανίας, αυτοαπασχολούμενοι ή μικρομεσαίες επιχειρήσεις (management / booking / επικοινωνία & marketing / licensing / publishing / πνευματικά δικαιώματα / live / recording / παραγωγή κ.ά.)
  • Επαγγελματίες που προσφέρουν λύσεις βιωσιμότητας στον μουσικό κλάδο (SaaS, blockchain, AR & AI, ticketing, εξειδικευμένοι δικηγόροι, λογιστές κ.ά.)
  • Επιχειρηματίες που ενδιαφέρονται να αναπτύξουν μία νέα υπηρεσία, προϊόν ή εταιρία σχετική με τον μουσικό κλάδο
  • Εταιρίες που δραστηριοποιούνται σε μία από τις 9 χώρες που συμμετέχουν στο HEMI (Τσεχία, Εσθονία, Ελλάδα, Ουγγαρία, Βόρεια Μακεδονία, Πολωνία, Ρουμανία, Σερβία, Σλοβενία)
  • Πολίτες των 9 χωρών του HEMI που ζουν οπουδήποτε στην Ευρωπαϊκή Ένωση, το Ηνωμένο Βασίλειο στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ζώνης Ελεύθερων Συναλλαγών (EFTA)

Μη χάνεις χρόνο! Κάνε τώρα την αίτηση σου στο παρακάτω link και διαμόρφωσε το μέλλον της μουσικής βιομηχανίας: HEMI Incubator 2023

h_incubator-3-jpeg

Hub for the Exchange of Music Innovation – HEMI: Το HEMI αποτελεί μια πρωτοβουλία 10 μουσικών οργανισμών από την Κεντρική και Νοτιοανατολική Ευρώπη (CSEE), που συγχρηματοδοτείται από το πρόγραμμα Creative Europe της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με στόχο την ανάπτυξη καινοτόμων επιχειρηματικών μοντέλων και την υποστήριξη καλλιτεχνών και επαγγελματιών του χώρου της μουσικής με στόχο να ανταποκριθούν στις τρέχουσες ανάγκες της αγοράς. 

Περισσότερες πληροφορίες στο: https://hemimusichub.com

 

avopolis_google_news

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Να μια ιδέα για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος, για όσους τη βγάλουν σπίτι

Ακούστε το κομμάτι από το soundtrack του The Idol που κάνει πρεμιέρα σύντομα στο HBO

FEATURED TODAY

Εν αναμονή του Killers of the Flower Moon, ο Βασίλης Σπανός ανατρέχει στη φιλμογραφία ενός από τους μεγαλύτερους Αμερικανούς σκηνοθέτες όλων των εποχών και ταξινομεί σε αξιολογική σειρά 25 ταινίες μιας σπουδαίας καριέρας, 

Με την πολυσυζητημένη δραματική σειρά του HBO να ολοκληρώνεται μετά από 4 σεζόν, αναζητάμε παρηγοριά σε άλλες σειρές με παρόμοιο mood

Στο τέλος κάθε μήνα, ο Δημήτρης Λιλής παρουσιάζει δέκα αξιόλογες κυκλοφορίες από την εγχώρια εναλλακτική ανεξάρτητη παραγωγή.
Top