View More

Η Molyneaux κυκλοφορεί το ντεμπούτο EP της με φουτουριστικές trip hop αναφορές

Δείτε το video για το Sorrow και ακούστε το ομότιτλο EP σε όλες τις ψηφιακές πλατφόρμες

news.team
news.team

Οι jazz και soul ασκήσεις-ακροάσεις που έκανε την τελευταία πενταετία η 25χρονη Molyneaux, φαίνεται να αποδίδουν. Έχοντας επιλέξει από μικρή τις electronica φόρμες σαν μέσο μουσικής έκφρασης, όταν έφτασε η στιγμή να ενδοσκοπήσει και να παρουσιάσει το πρώτο ολοκληρωμένο κομμάτι της τέχνης της, τα samples αλλά και οι ενορχηστρώσεις της trip hop σχολής του Bristol φάνηκαν το ιδανικό καταφύγιο. Πιθανόν να ταυτίστηκε περισσότερο με τον Tricky της Maxinquaye εποχής και λιγότερο με τους Portishead του Glory Box,  προκειμένου τα βιομηχανικά ηχοτοπία που δίνουν ζωή σε συνθέσεις όπως το "Solid" να αποτυπωθούν με τον πιο άμεσο και σχεδόν φουτουριστικό τρόπο στα beats και τα synths της ενόσω αυτά συνομιλούν με τους στίχους από τις αστικές εμπειρίες της στην πρωτεύουσα.  

Χωρίς να βάζει όρια στον πειραματισμό που ενώνει τις ηλεκτρονικές παλέτες με τα συναισθήματα της soul και παρατηρώντας με ενδιαφέρον την επάνοδο της R&B αλλά και της σκοτεινής synth pop, η Molyneaux συνθέτει μελαγχολικές μελωδίες και ηχογραφεί αέρινα φωνητικά με τρόπο που ευελπιστεί να την οδηγήσουν σε ένα δικό της, ξεχωριστό ηχητικό ιδίωμα. H παρθενική EP κυκλοφορία της περιλαμβάνει 5 αγγλόφωνα και ένα ελληνόφωνο τραγούδι που έχουν έντονο προσωπικό χαρακτήρα, κάτι σαν το πρώτο της ανεξάρτητο ταξίδι προς την ανακάλυψη του πραγματικού εαυτού. 

molyneaux-2

Δείτε το video του πρώτου single "Sorrow", το οποίο φιλοξενήθηκε στο αμερικάνικο portal The Wind Is Calling Us. 

 

Follow Molyneaux

Facebook
Instagram

avopolis_google_news

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το δημοφιλές μουσικό δίδυμο θα γράψει τη μουσική για το epic pop μελόδραμα του David Lowery, Mother Mary

Το LP περιλαμβάνει όλα τα νέα κομμάτια του συγκροτήματος μετά την ξαφνική αποχώρηση του frontman τους

FEATURED TODAY

Με αφορμή την επιστροφή της στον αγγλικό στίχο, εννέα ολόκληρα χρόνια μετά το Secret In The Dark, η Monika μιλά στην Εύη Χουρσανίδη για το τι σημαίνει για εκείνη αυτό το comeback, για τη χορτάτη ζωή της σε Ελλάδα και Αμερική, για περηφάνεια και προκαταλήψεις, για το high της επιτυχίας και για τις αλλαγές που έφερε στη ζωή της η μητρότητα.

Τα πιο διάσημα μουστάκια της Γαλλίας επισκέπτονται για πρώτη φορά την Ελλάδα και αυτοί είναι οι λόγοι για τους οποίους δεν βλέπουμε την ώρα για την εμφάνισή τους σε αθηναϊκό έδαφος

O κατάλογος της θρυλικής hip hop τριάδας είναι πλέον διαθέσιμος στις ψηφιακές πλατφόρμες και ο Δημήτρης Λιλής καταγράφει το χρονικό τους και φτιάχνει το δικό του De La Mixtape

Top