Οι Hawkwind στην Αθήνα στις 7 Μαΐου

avopolis.team
avopolis.team

Το Σάββατο 7 Μαΐου 2011 στο Gagarin ... 
Ladies and Gentlemen...We are Floating In Space !

 
Θα μπορούσαν άραγε να υπάρχουν μπάντες όπως οι Monster Magnet ή καλλιτέχνες όπως ο Rob Zombie αν δεν υπήρχαν οι Spaced Out - Progressive Rockers θρυλικοί Hawkwind; Οι Hawkwind σχηματίστηκαν το 1969 από τον κιθαρίστα και τραγουδιστή Dave Broke, ο οποίος είναι μέχρι σήμερα επικεφαλής τους.
Eκεί ξεκίνησε την θορυβώδη καριέρα του ο «πολύς» Lemmy αλλά και καλλιτέχνες όπως o Ginger Baker και ο Robert (Bob) Calvert. Εισηγήθηκαν ένα μείγμα blues, rock και jazz σε μια ηλεκτρονική προσέγγιση της ψυχεδέλειας, που γέννησε το μουσικό είδος "space-rock" και τους χάρισε αφοσιωμένο ακροατήριο. Το πιο αντιπροσωπευτικό άλμπουμ που κυκλοφόρησαν την περίοδο της ακμής τους ήταν το "Space Ritual" (1973). Tα ζωντανά τους σόου γνώρισαν μεγάλη φήμη ως ολοκληρωμένες οπτικοακουστικές εμπειρίες με ειδικά εφέ, φωτισμό, μάσκες και εξεζητημένα σκηνικά. Το 1985 κυκλοφόρησαν το φιλόδοξο "Chronicle Of The Black Sword". Το 1991, με το "Space Bandits" κέρδισαν ξανά μια θέση στα τσαρτ. Η δισκογραφία των Hawkwind γνώρισε πολλές επανεκδόσεις σε CD από διάφορες εταιρείες (Griffin, Cleopatra, One Way, Magnum), παράλληλα με πολλές κυκλοφορίες ανθολογιών, λάιβ και συλλογών αρχειακού υλικού. 
Αυτό που κάνει κάθε τους εμφάνιση σημαντική είναι η αύρα που τους περιβάλλει, η απόλυτη αίσθηση συμμετοχής και ένωσης του κοινού, η αρχέγονη εμπειρία μιας “outta space φυλής” . Δεν υπάρχει τίποτε που να δικαιολογεί την απουσία σας από το Ανοιξιάτικο live τους στην Αθήνα !
 
Tιμές εισιτηρίων
ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ 28 euro για τα 200 πρώτα εισιτήρια και μετά την εξάντληση τους 33 euro
TAMEIO 35 euro
H προπώληση των εισιτηρίων θα ξεκινήσει την Τετάρτη 23 Μαρτίου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Εξαιτίας περιορισμών που σχετίζονται με τον Covid-19, o Wim Mertens δεν κατέστη δυνατόν να ...

Στο 75% η πληρότητα, όχι όρθιοι - διαβάστε αναλυτικά το τι προβλέπεται στις οδηγίες ...

2.000 άτομα είναι η χωρητικότητα, αλλά οι παραστάσεις θα δίνονται για 700 ανθρώπους, όπως ...

FEATURED TODAY

Στο νέο του Diggin', ο Ζώης Χαλκιόπουλος περιηγείται στα live βίντεο του YouTube και κολλάει με την αυστραλή Tash Sultana.

Κάθε μήνα το Avopolis θα συγκεντρώνει τους δίσκους που έμειναν λίγο παραπάνω στα ακουστικά του. Και τον μήνα που μας έφτασε μέχρι το Πάσχα ακούσαμε μερικούς από τους καλύτερους δίσκους της χρονιάς ως τώρα.

Ο Μάκης Μηλάτος κάνει μια διαλογή των πιο αξιόλογων ειδικών κυκλοφοριών που μας φέρνει φέτος η γιορτή των δισκοπωλείων στις 12 Ιουνίου και τις 17 Ιουλίου.

HOT STORIES

Ακούστε και δείτε το "Woman" που μας κάνει να περιμένουμε τον νέο δίσκο της βρετανής ράπερ λίγο περισσότερο.

Ακούστε το "Higher Power" που ακούστηκε πρώτη φορά επίσημα μέσω διαστημικής αποστολής, με χορευτές-ολογράμματα να συμπληρώνουν το πακέτο.

Top