View More

Ξεκίνησε η προπώληση για τη συναυλία των Autechre στο Ηρώδειο

Οι τιτάνες της πρωτοποριακής ηλεκτρονικής μουσικής, Autechre, έρχονται στην Αθήνα, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών, για μία σπάνια εμφάνιση στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού την Τρίτη 5 Ιουλίου 2022. 

Ναταλία Πετρίτη
Ναταλία Πετρίτη

Οι τιτάνες της πρωτοποριακής ηλεκτρονικής μουσικής, Autechre, έρχονται στην Αθήνα, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών, για μία σπάνια εμφάνιση στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού την Τρίτη 5 Ιουλίου 2022. 

«Autechre are one of the holiest institutions in electronic music. As with Aphex Twin, we will never know if their natural habitat is a museum, a laboratory, or a stage. Art, science and celebration.»

Primavera Sound

«Autechre, have made some of dance music’s most bafflingly original tunes.»

The New Yorker

«Electronic masters»

The Guardian

 Οι φυσικοί έχουν επαληθεύσει ένα από τα πιο παράξενα φαινόμενα του μικρόκοσμου που ονομάζεται κβαντική διεμπλοκή – πρόκειται για το φαινόμενο που επιτρέπει σε δύο σωματίδια να συμπεριφέρονται παρόμοια, ανεξάρτητα από την απόσταση που υπάρχει μεταξύ τους – κάτι σαν τη μουσική των Autechre. Ο Sean Booth και ο Rob Brown «πειράζουν» και διαστρεβλώνουν την ηλεκτρονική μουσική από τα τέλη της δεκαετίας του 1980.

 Λίγοι καλλιτέχνες κατέχουν ξεχωριστή θέση στις καρδιές ακροατών, κριτικών και σημερινών παραγωγών όπως συμβαίνει με τους θρυλικούς πια βετεράνους της ηλεκτρονικής μουσικής, τους Autechre. Το βρετανικό δίδυμο συγκαταλέγεται στο πρώτο κύμα καλλιτεχνών που συνδέθηκε με την Warp Records και έχτισε τη φήμη του αμφισβητώντας τις δυνατότητες της μηχανικής μουσικής. Οι πρώτες πειραματικές και συναισθηματικές ηχογραφήσεις των Autechre έμοιαζαν εντελώς καινούργιες, ενώ το δίδυμο έχει πειραματιστεί με μία πληθώρα μουσικών ειδών και έχει δημιουργήσει, τα τελευταία τριάντα χρόνια, μουσικές συνθέσεις που αποτελούν ερεθίσματα για το πνεύμα. Με κάθε κυκλοφορία του το ντούετο προκαλεί επανάσταση στην ηλεκτρονική μουσική, επανεφευρίσκοντας και ορίζοντας συνεχώς εκ νέου το ίδιο του το δημιούργημα. Σήμερα, τα μέλη των Autechre, Rob Brown και Sean Booth, είναι οι ημίθεοι της πρωτοποριακής ηλεκτρονικής μουσικής. Δεκαετίες μετά την πρώτη τους κυκλοφορία, εξακολουθούν να έχουν το δικό τους όραμα, τη δική τους αντίληψη και τους δικούς τους στόχους για την avant garde electronica και για την πρόοδο της δουλειάς τους.

«Autechre’s discography is quite the feat of immaculate sustain»

Pitchfork

«infusing electronic music with a full spectrum of emotions»

The New York Times

«Autechre are the dons of abstract electronica»

The Times

Σύνδεσμοι:

Website - www.autechre.ws

Facebook - www.facebook.com/Autechre

Τιμές εισιτηρίων:

Κάτω διάζωμα

Διακεκριμένη ζώνη: 55€

Ζώνη A: 48€

Ζώνη B: 44€

Ζώνη Γ: 40€

Άνω διάζωμα

Ζώνη Δ: 35€

Ζώνη E: 32€

Ζώνη ΣΤ: 28€

ΑμεΑ: 20€

(Για τα ΑμεΑ υπάρχει ειδικά διαμορφωμένος χώρος

στο Κάτω διάζωμα, Κερκίδα Α, Σειρές 1 – 3)

Δίκτυο Προπώλησης:

Online: www.viva.gr/tickets/music/autechre-at-the-acropolis/

Τηλεφωνικά: 11876 

Σημεία Προπώλησης:

 Καταστήματα Wind

Ευριπίδης Βιβλιοπωλεία

Yoleni's Greek Gastronomy  Center (Σόλωνος 9)

Viva Spot Τεχνόπολης (μέσα στο χώρο της Τεχνόπολης, είσοδος από οδό Περσεφόνης, Δευτ-Σαβ 11:00-19:00)

unnamed

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Με πρόσφατη την κυκλοφορία του πρώτου της άλμπουμ «YENNA» («γέννα»), η Μαρίνα Σάττι ανεβαίνει στη

Όλες οι πληροφορίες για τις επερχόμενες εμφανίσεις των θρυλικών Βρετανών σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Η δημοφιλής Βρετανίδα καλλιτέχνις αναμένεται να επισκεφθεί την Αθήνα ως τελευταίο σταθμό της ...

FEATURED TODAY

Στο νέο του Παρατηρητήριο ο Επίτροπος βάζει πλώρη για Μαλακάσα με μια επισκόπηση των συγκινήσεων που μας περιμένουν στο φετινό Rockwave Festival.

Αρκεί το logo των Star Wars για να αποκτήσει νόημα το νέο τηλεοπτικό spin off της Disney+ ;

 Όσα έγιναν την έβδομη ημέρα του Release Athens Festival στην αξέχαστη βραδιά που χάρισε το synth pop ντουέτο στο ελληνικό κοινό, μαζί με τους Thievery Corporation, Κ. ΒΗΤΑ, Mazoha και Bobya Cottisha. 

Top