View More

Έρευνα: μόνο το 40% των Αμερικανών θα επέστρεφε στις συναυλίες προτού βρεθεί το εμβόλιο

Ακόμα λιγότεροι είναι διατεθειμένοι να επιστρέψουν στις κινηματογραφικές αίθουσες.

news.team
news.team

Χθες ξεκαθαρίστηκε από τον ίδιο τον πρωθυπουργό ότι είναι απίθανο να δοθεί άδεια για συναυλίες και φεστιβάλ αυτό το καλοκαίρι (διαβάστε εδώ και την αντίδραση των διοργανωτών), ενώ παρόμοιες απαγορεύσεις έχουν υπάρξει και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, όπως διαβάσατε και στο αναλυτικό ρεπορτάζ που κάναμε εδώ και κάποιες μέρες.

Η νέα πραγματικότητα δεν αφορά χρονικά μόνο το προσεχές καλοκαίρι, όμως. Από όλες τις πλευρές, τα σήματα που παίρνουμε μάς δείχνουν όλο και πιο ξεκάθαρα ότι εαν δεν υπάρξει εμβόλιο, μαζικές συναθροίσεις δεν πρόκειται να δούμε εύκολα. Παρά τη σχετική ύφεση που μπορεί να υπάρξει το καλοκαίρι, υπάρχει η πιθανότητα αναζοπύρωσης του αριθμού των κρουσμάτων από φθινόπωρο, κάτι που κάνει κάθε προγραμματισμό εντελώς ρευστό, αν όχι αδύνατο. Γι' αυτό και το "από Σεπτέμβρη και βλέπουμε" έχει γίνει πλέον "από το 2021 και βλέπουμε".

Όλη αυτή η ρευστότητα, όμως, δεν είναι κάτι που έρχεται αποκλειστικά από αποφάσεις ειδικών και κυβερνήσεων. Είτε γιατί όλη αυτή η κατάσταση και η ατμόσφαιρα αντανακλάται στη διάθεση του κόσμου, είτε γιατί ελάχιστοι θέλουν να ρισκάρουν, φαίνεται ότι μεγάλη μερίδα των μουσικόφιλων δεν θα γύρναγε τόσο εύκολα στις μεγάλες διοργανώσεις, όπως τουλάχιστον τις ξέραμε, ακόμα κι αν επιτρέπονταν.

Μια νέα έρευνα, λοιπόν, δείχνει ότι μεγάλο μέρος των Αμερικανών δεν είναι διατεθειμένο να παρακολουθήσει συναυλίες, προτού βρεθεί και γίνει διαθέσιμο το εμβόλιο για τον κορονοϊό.

Η έρευνα διεξήχθη από Reuters/Ipsos (ένα opinion poll ήταν ουσιαστικά) και απευθυνόταν σε πολίτες των Ηνωμένων Πολιτειών. Από τους 4.429 που συμμετείχαν στην έρευνα, στο διάστημα από 15 μέχρι 21 Απριλίου, μόνο το 40% απάντησε ότι θα επέστρεφε στις συναυλίες και γενικότερα στα μεγάλα events, προτού βρεθεί το σχετικό εμβόλιο. Άλλο ένα 40% απάντησε "θα κάτσω σπίτι", ενώ το 20% εμφανίστηκε αμφιταλαντευόμενο: βλέποντας και κάνοντας.

Όσον αφορά στην κινηματογραφική βιομηχανία τώρα, τα πράγματα είναι ακόμα πιο δυσάρεστα, καθώς μόνο το 27% θα επέστρεφε στις κινηματογραφικές αίθουσες πριν τη μαζική διάθεση του εμβολίου.

Photo: Χάρης Σφακιανάκης


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το εξώφυλλο του νέου της δίσκου αποτελεί έναν φόρο τιμής στον αναγεννησιακό πίνακα της Lady Godiva, όπως και στην ...

Xωρίς τη Laurie Anderson η ηλεκτρονική μουσική δεν θα ήταν αυτή που γνωρίζουμε.

Ο Hawkins υπήρξε ο drummer της μπάντας της Morissette προτού γίνει μέλος των Foo Fighters το 1997

FEATURED TODAY

Στο πέμπτο επεισόδιο της σειράς με τις πιο ενδιαφέρουσες φρέσκιες εγχώριες παραγωγές, οι δαίμονες που βασανίζουν τη ντόπια εναλλακτική πραγματικότητα επιστρέφουν.

Λίγο πριν τη μεγάλη επιστροφή των Muse στο φετινό Ejekt Festival, στις 29 Ιουνίου, ο Παναγιώτης Λουκάς κάνει μια αναδρομή των συναυλιών των Muse στη χώρα μας, από το 2000 ως δεύτερο όνομα μετά τους Closer έως τη γιγάντωση τους ως το απόλυτο mega rock act της εποχής μας. 

Όπου ο καταιγισμός από χορευτικά κομμάτια που ψάχνουν μια θέση ανάμεσα στα sunset κοκτέιλ και τα μεταμεσονύχτια σφηνάκια δεν έχει τέλος.
Top