Πέθανε ο Johnny Pacheco

Ο θρύλος της salsa ήταν 85 ετών. 

news.team
news.team

Πέθανε ο μουσικός και παραγωγός Johnny Pacheco, ένας από τους ανθρώπους που βοήθησαν την εδραίωση της salsa, στα 85 του χρόνια. Νοσηλευόταν, αν και δεν έχει γίνει γνωστή η αιτία του θανάτου του.

Ο Johnny Pacheco γεννήθηκε το 1935 στον Άγιο Δομίνικο. Τη δεκαετία του '40 μετακόμισε στη Νέα Υόρκη με την οικογένειά του, λόγω της δικτατορίας του Rafael Trujillo.

Ακολούθησε μουσικές σπουδές και ξεκίνησε την καριέρα του τη δεκαετία του '50. Η καθοριστική, βέβαια, στιγμή ήρθε το 1964 και την ίδρυση της Fania Records, μαζί με τον Jerry Masucci, label που συνέδεσε άρρηκτα το όνομά του με τη salsa έκτοτε. 

Ως παραγωγός, ο Pacheco κατάφερε να αναδείξει το είδος, λόγω των καλών του γνώσεων των latin ειδών. Βοήθησε ιδιαίτερα την καριέρα μουσικών όπως οι Celia Cruz, Willie Colón, Ruben Blades, Héctor Lavoe, μεταξύ άλλων. 

Ο Johnny Pacheco, με τη δική του μπάντα, Pacheco Y Su Charanga, στη δεκαετία του '60 έκανε δημοφιλές το είδος της pachanga. Ως μουσικός, έγραψε πολλά κλασικά κομμάτια όπως το  "Mi Gente".

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Διασκευάζοντας, δηλαδή, το "Toxic" στο πλαίσιο των πατροπαράδοτων "Sunday Lunch" τους.

Γι' αυτό και τώρα διασκεύασαν το "Shadow Dancing" του Andy Gibb. 

Δεν είναι κάποια indie παραλλαγή του Airheads, αλλά το trailer της νέας ταινίας Shoplifters of the World.

FEATURED TODAY

Ο Μάκης Μηλάτος, κάθε μήνα, μαζεύει επανακυκλοφορίες, επανεκδόσεις, επετειακές κυκλοφορίες, box sets και άλλα αντικείμενα του πόθου που ζωντανεύουν

Κάθε εβδομάδα, ο Επίτροπος θα επαναφέρει την τάξη, ακόμα κι αν οι χατζημεταλλάδες δεν έχουν σωτηρία. Στο νέο του Παρατηρητήριο, μαζεύει 7 δίσκους ...

Top