21 χρόνια από το σκληρό δίσκο της Björk σε ένα mix 1 ώρας

Ακούστε το mix της Ισλανδής για το Sonos Radio με τραγούδια «που έσωσαν τη ζωή της».

news.team
news.team

Καλεσμένη ως curator βρέθηκε η Björk στο Sonos Radio, το διαδικτυακό δηλαδή ραδιόφωνο της εταιρείας ηχοσυστημάτων Sonos, φτιάχνοντας ένα mix διάρκειας περίπου μιας ώρας, μαζί με μια συνέντευξη που το συνοδεύει.

Όπως εξήγησε η ίδια η ισλανδή μουσικός, για το συγκεκριμένο mix διάλεξε μουσική από τα αρχεία που συλλέγει εδώ και 21 χρόνια στον υπολογιστή της -ναι, έχει το ίδιο λαπ τοπ εδώ και 21 χρόνια. Η Björk είπε πως όποτε ξεχώριζε ένα κομμάτι σε CDs, βινύλια, κασέτες ή οπουδήποτε, πάντα το αποθήκευε ψηφιακά σε μορφή WAP στον υπολογιστή της. 

Για τις ανάγκες του εκλεκτικού αυτού mix, λοιπόν, η Björk επέλεξε από αυτό το αρχείο κομμάτια μουσικών όπως οι Alim Qasimov, Jeremiah, Oui, LFO, Aby Ngana Diop.

«Ευχαριστώ όλους τους μουσικούς που έχουν σώσει τη ζωή μου, ξανά και ξανά, μέσα στα χρόνια και ελπίζω να το απολαύσετε όσο κι εγώ», έγραψε η Ισλανδή για το mix, μεταξύ άλλων, στο Instagram.

Το ακούτε, μαζί με τη συνέντευξη που έδωσε στο Sonos Radio, παρακάτω:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Από 22-26 Ιουνίου στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων σε υβριδική μορφή, με πολλή μουσική, καινοτόμες διαδικτυακές δράσεις

Ένας οδηγός για τις ταινίες που θα δείτε αυτή την εβδομάδα στο Backstage Film Festival

Στο τελευταίο επεισόδιο των Simpsons, η Lisa αποκτά έναν φανταστικό φίλο που είναι «ένας καταθλιπτικός τραγουδιστής

FEATURED TODAY

Κάθε εβδομάδα, ο Άγγελος Κλειτσίκας κάνει μια γύρα σε αναλογικά και ψηφιακά στενά κι επιλέγει στιγμιότυπα απ' όσα είδε, άκουσε, σκέφτηκε και ένιωσε την ανάγκη να μοιραστεί. Στο νέο του Snap(shots) ρίχνει λίγο ακόμη αλατοπίπερο σε μία άνοστη ζωή.

Κάθε εβδομάδα, ο Επίτροπος θα επαναφέρει την τάξη, ακόμα κι αν οι χατζημεταλλάδες δεν έχουν σωτηρία. Στο νέο του Παρατηρητήριο τα λέει με τον Κυριάκο Μπαλάνο των Silent Winter.

Στο νέο του Incoming, ο Δημήτρης Λιλής αναπολεί τις εποχές που τα blogs καθόριζαν τις νέες μουσικές τάσεις. 
Top