View More

Nick Cave για το εμβόλιο: «είναι μια σπουδαία στιγμή στην ιατρική ιστορία»

«Αισθάνομαι το προνόμιο να ζω σε μια εποχή όπου οι επιστήμονες μας είναι σε θέση να αναπτύξουν ένα εμβόλιο για να βοηθήσουν στην καταπολέμηση μιας πανδημίας και να το κάνουν με τόσο εκπληκτική ταχύτητα», δήλωσε ο Nick Cave.

news.team
news.team

Στα πλαίσια της πλατφόρμας Red Hand Files, μέσω της οποίας ο Nick Cave επικοινωνεί με τους φαν του, ο ίδιος ανέφερε ότι είναι πλήρως εμβολιασμένος κατά του COVID-19. Δύο email υπέβαλλαν σχετικές ερωτήσεις στον Cave: Ο πρώτος fan ρώτησε αν ο Cave θα έκανε το εμβόλιο, ενώ ο δεύτερος ρώτησε για την «ιβερμεκτίνη ως προφύλαξη» κατά της νόσου.

Ο Cave απάντησε: «Έκανα τη δεύτερη δόση στις 26 Μαΐου και τώρα μπορώ να ζήσω σε αυτόν τον ταλαιπωρημένο κόσμο γνωρίζοντας ότι αν κολλήσω τον COVID, είναι ελάχιστες οι πιθανότητες να πεθάνω από αυτόν».

Και συμπλήρωσε: «Αισθάνομαι το προνόμιο να ζω σε μια εποχή όπου οι επιστήμονες μας είναι σε θέση να αναπτύξουν ένα εμβόλιο για να βοηθήσουν στην καταπολέμηση μιας πανδημίας και να το κάνουν με τόσο εκπληκτική ταχύτητα. Μου φαίνεται ότι είναι μια σπουδαία στιγμή στην ιατρική ιστορία».

Όσον αφορά στην Ιβερμεκτίνη, ο Cave σημείωσε ότι γνωρίζει λίγα πράγματα για αυτήν, με αμφίβολα στοιχεία για την αποτελεσματικότητά της. Βέβαια το ότι ζητείται από ένα μουσικό να πει τη γνώμη του π.χ. για κάτι για το οποίο έχει κάνει συστάσεις ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας είναι από μόνο του θέμα...

Διαβάστε επίσης:  Εννιά λέξεις από τον Nick Cave σε έλληνα φαν ήταν αρκετές για να του δώσει την καλύτερη απάντηση

Ο Cave μίλησε επίσης με αγάπη για τον Hal Willner, τον μουσικό παραγωγό που πέθανε πέρσι τον Απρίλιο από επιπλοκές του Covid-19. Ο τελευταίος συνεργάστηκε μαζί του για ένα tribute άλμπουμ στους T-Rex. Συγκεκριμένα, έκανε την παραγωγή στη διασκευή του Cave για το τραγούδι "Cosmic Dancer". Ο Willner συνεργάστηκε επίσης με τον Cave στο Meltdown Festival το 1999.

«Ο Hal Willner ήταν ένας σπουδαίος άνθρωπος με όμορφη ψυχή», έγραψε ο Cave. «Ο θάνατός του ήταν ξαφνικός και συγκλονιστικός και ένα βαθύ πλήγμα για όλους μας. Αν υπήρχε διαθέσιμο εμβόλιο εκείνη την εποχή, ο Hal μπορεί να είναι ακόμα ζωντανός σήμερα».

«Ανυπομονώ για την εποχή που ο κόσμος θα βγει από την αναστάτωση και οι φίλοι του Hal θα μπορούν να συναντηθούν, ερωτευμένοι, για να αποτίσουν φόρο τιμής σε αυτόν τον αξιόλογο άνθρωπο - με τον τρόπο που έκανε ο ίδιος σε πολλούς πριν από αυτόν. Προσεύχομαι να μην χρειαστεί να περιμένουμε πολύ».

Διαβάστε επίσης: Nick Cave And The Bad Seeds: η δισκογραφία στα '80s και τα '90s


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ


FEATURED TODAY

Ο Δημήτρης Μάστορης συνομιλεί με τους δημιουργούς του "Σπιρτόκουτο: The Musical".

Πριν 30 χρόνια, η μουσική τους ήρθε σαν παλίρροια από βιωματικούς στίχους να μεταμορφώσει ριζικά το έρημο τότε τοπίο της εγχώριας ηλεκτρονικής σκηνής.  Aυτή είναι η ιστορία των Στέρεο Νόβα, όπως την αφηγήθηκε ο Ανδρέας Κύρκος στο ειδικό τεύχος του SONIK για την ελληνική ηλεκτρονική μουσική.

Οι πιο επίκαιρες, πολυσυζητημένες, αναπάντεχες, αδιανόητες και ζουμερές ειδήσεις από τον χώρο της showbiz. Κάθε Παρασκευή στο Avopolis. 

Top