View More

Οι μαζικές συγκεντρώσεις «μπορούν να προχωρήσουν με ασφάλεια», σύμφωνα με μεγάλη κυβερνητική έρευνα της Μ. Βρετανίας

Τα κρούσματα κορονοϊού ήταν «σε μεγάλο βαθμό σύμφωνα ή κάτω από το ποσοστό μόλυνσης της κοινότητας», στη Μ. Βρετανία

news.team
news.team

Τα πρώτα συμπεράσματα του βρετανικού κυβερνητικού Event Research Programme (ERP) έγιναν διαθέσιμα και είναι ενθαρρυντικά. Σύμφωνα με αυτά, μάλιστα, τα κρούσματα COVID-19 που εντοπίστηκαν στις μαζικές εκδηλώσεις που συμμετείχαν σε αυτό το πρόγραμμα, ήταν «σε μεγάλο βαθμό σύμφωνα με ή κάτω από το ποσοστό μόλυνσης της κοινότητας».

Τα νέα αυτά δεδομένα, που αφορούν εκδηλώσεις που διεξάγονται στο Ηνωμένο Βασίλειο, διαπιστώνουν ότι οι μαζικές συγκεντρώσεις μπορούν να προχωρήσουν «με ασφάλεια», την ίδια ώρα, όμως, που η κυβέρνηση εξακολουθεί να επισημαίνει ότι πρέπει να αντιμετωπιστούν «με προσοχή».

Τριάντα επτά (πιλοτικές, όπως χαρακτηρίστηκαν) εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια μιας περιόδου τεσσάρων μηνών, προκειμένου να ερευνηθεί στην πράξη η ασφάλεια των συγκεντρώσεων μεγάλης κλίμακας μετά το lockdown. Στο πρόγραμμα συμπεριλήφθηκε η τελετή των βραβείων BRIT, το Download Festival και το Latitude.

Τώρα, τα δεδομένα από το NHS Test and Trace, που δημοσιεύθηκαν στις 20 Αυγούστου, αποκαλύπτουν ότι «οι αριθμοί κρουσμάτων ήταν σε μεγάλο βαθμό στα πλαίσια (ή και χαμηλότεροι) των ποσοστών μόλυνσης της κοινότητας κατά τη διάρκεια του προγράμματος», αλλά προειδοποιούν για τους πιθανούς κινδύνους που συνεπάγεται η παρακολούθηση «μη δομημένων εκδηλώσεων». Σημειώνουμε ότι τα δεδομένα αυτά περιλαμβάνουν και τη μετακίνηση από και προς τις εκδηλώσεις, αλλά και τη συνεύρεση σε εσωτερικούς χώρους πριν, κατά τη διάρκεια, αλλά και μετά από τις εκδηλώσεις.

Δεν είχαν όλες οι εκδηλώσεις, βέβαια, τα ίδια ποσοστά. Τα φεστιβάλ Latitude και Tramlines του περασμένου μήνα συνδέθηκαν με μεγαλύτερο αριθμό περιπτώσεων COVID-19 (πάνω από 1.000 ανά εκδήλωση) σε σχέση με τα Grand Prix (585 περιπτώσεις) και Wimbledon (881).

Ωστόσο, πρέπει να σημειωθεί ότι αυτά τα φεστιβάλ πραγματοποιήθηκαν μετά την άρση όλων των υπόλοιπων κοινωνικών περιορισμών στην Αγγλία στις 19 Ιουλίου.

Ο υπουργός Υγείας Lord Bethell ​​πρόσθεσε: «Τα δεδομένα είναι το μεγαλύτερο όπλο μας στον αγώνα ενάντια στην πανδημία και αυτά τα πιλοτικά προγράμματα βοηθούν στην προσέγγισή μας σε μαζικές εκδηλώσεις, τώρα και στο μέλλον».

Να σημειωθεί ότι όσοι παρακολουθούσαν το πιλοτικό πρόγραμμα Event Research Programme έπρεπε να προσκομίσουν είτε ένα αρνητικό τεστ κορονοϊού, πιστοποιητικό -είτε εμβολιασμού είτε νόσησης- πριν από την είσοδο.

Σύμφωνα, τέλος, με τη χθεσινή δημοσίευση, συνεχίζεται η κατάρτιση πρόσθετων αναφορών από τη Φάση 2 και τη Φάση 3 του Προγράμματος Έρευνας Εκδηλώσεων και θα δημοσιευθεί «εν ευθέτω χρόνω». Μπορείτε να διαβάσετε ολόκληρη την έκθεση εδώ.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το πρώτο μουσικό κομμάτι του συγκροτήματος είναι γεγονός, εννέα ολόκληρα χρόνια μετά την τελευταία τους κυκλοφορία

Δείτε το νέο clip του συγκροτήματος σκηνοθεσία Ηλία Δούλη, από τον ολοκαίνουριο LP τους, Deluxe

FEATURED TODAY

Η Ευτυχία Διαμαντή μοιράζεται εντυπώσεις και εικόνες από τα ανοιξιάτικα shows των Foals στο Λονδίνο, μαζί με τους Shame και τους Egyptian Blue στο εμβληματικό venue Olympia London. 

Η Ναταλία Πετρίτη εξερευνά μερικές από τις πιο σημαντικές ταινίες του κινηματογραφικού ρεύματος που έβαλε στο προσκήνιο την πραγματική ζωή της εργατικής τάξης. Αυτήν την εβδομάδα, το δεύτερο μέρος του αφιερώματος.

Μια κουβέντα με τους Πάνο και Δημήτρη Βλασόπουλο για το νέο "supergroup" εγχείρημα των The Page of Cups στο οποίο πρωταγωνιστούν μαζί με άλλα μέλη από τα πιο δυναμικά indie σχήματα των τελευταίων ετών. 

Top
0
Shares