View More

H Alanis Morissette καταγγέλει ότι έπεσε θύμα αποπλάνησης στα 15 της χρόνια

Όπως η ίδια αναφέρει, χρειάστηκαν πολλά χρόνια μέχρι να συνειδητοποιήσει ότι είχε πέσει θύμα σεξουαλικής κακοποίησης.

Ναταλία Πετρίτη
Ναταλία Πετρίτη

Μια συγκλονιστική αποκάλυψη για την προσωπική της ζωή έκανε η επιτυχημένη Καναδή τραγουδίστρια Alanis Morissette, δηλώνοντας ότι έπεσε θύμα αποπλάνησης από πολλούς άνδρες όταν εκείνη ήταν 15 ετών. Όπως η ίδια παραδέχτηκε, χρειάστηκε να περάσουν πολλά χρόνια μέχρι να συνειδητοποιήσει ότι είχε πέσει θύμα σεξουαλικής κακοποίησης.

Όπως αναφέρει η Washington Post, στο ντοκιμαντέρ με τίτλο Jagged που κάνει πρεμιέρα στο κινηματογραφικό φεστιβάλ του Τορόντο, η 47χρονη σήμερα Morissette, αναφέρθηκε στις πιο σκοτεινές πτυχές της προσωπικής της ζωής: «Χρειάστηκαν χρόνια ψυχοθεραπείας για να μπορέσω ακόμα και να παραδεχτώ ότι είχα πέσει θύμα… Παλιά έλεγα πάντα ότι υπήρχε συναίνεση, και μετά μου υπενθύμιζαν «αν ήσουν 15, δεν υπάρχει συναίνεση στα 15». Τώρα πια λέω «Α ναι, είναι όλοι παιδόφιλοι. Είναι αποπλάνηση ανηλίκου» αναφέρει στη συνέντευξή της η τραγουδίστρια.

Σημειώνεται ότι η ηλικία συναίνεσης στον Καναδά είναι πλέον τα 16 έτη. Όταν ήταν έφηβη η Morissette, η ηλικία αυτή ήταν τα 14 έτη, αλλά ο πήχης ανέβαινε όταν επρόκειτο για «σχέση εμπιστοσύνης, εξουσίας, ή εξάρτησης».

Η Alanis Morissette δεν αναφέρει τα ονόματα των ανδρών που την εκμεταλλεύτηκαν σεξουαλικά, αναφέρει ωστόσο ότι είχε μιλήσει στο παρελθόν για την εμπειρία της σε άτομα στον χώρο, τα οποία απλώς αδιαφόρησαν: «Το είχα πει σε μερικά άτομα αλλά δεν βρήκα ανταπόκριση… Συνήθως ακολουθούσε μια σκηνή όπου το άτομο θα σηκωνόταν και θα έφευγε από το δωμάτιο».

Το ντοκιμαντέρ εστιάζει στην κυκλοφορία του Jagged Little Pill το 1995 και στην επακόλουθη περιοδεία της Alanis Morissette για να προωθήσει τον δίσκο-φαινόμενο, ο οποίος πούλησε 33 εκατομμύρια αντίτυπα παγκοσμίως.

Τα περιστατικά αποπλάνησης που περιγράφει η Alanis Morissette έλαβαν χώρα στα τέλη της δεκαετίας του '80, όταν ηχογραφούσε demo για τη Geffen Records. Εκείνη την εποχή η Morissette ζούσε στο σπίτι των γονιών της στην Οττάβα. Η ίδια αναφέρει στην ταινία, ότι οι ανεπιθύμητες σεξουαλικές προσεγγίσεις ήταν κάτι το συνηθισμένο εκείνο το διάστημα της ζωής της, ιδίως στον χώρο της εργασίας της.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μια κινηματογραφική εμπειρία που παρουσιάζει το εύρος της ιδιοφυίας,  τη συναρπαστική μουσική κληρονομιά, την

Το video clip του "The Emperor" περιγράφει το ταξίδι του Αυτοκράτορα, όπως αυτός συμβολίζεται στις κάρτες Ταρώ, προς

Το visual για το re-work του “Tiny Dancer” είναι γεγονός και μπορείτε να το δείτε εδώ

FEATURED TODAY

H Sharon Kovacs επιστρέφει στην Ελλάδα, στο Fuzz στις 13 Οκτωβρίου και μιλάει στο Avopolis για τις πρώτες καλλιτεχνικές εμπειρίες της, τις αναμνήσεις της από τις αθηναϊκές νύχτες και τα επόμενα της σχέδια. 

 Στο NMW #24 πάμε από τo εγκεφαλικό r’n’b του Low Jack μέχρις τις μεγάλες επιστροφές των Cam’ron και Stromzy.

Λογοτεχνικό κατασκοπικό double bill με το "Mad Dogs" του James Grady και τo "Έξοδος Κινδύνου" του Olen Steinhauer. 

Top