View More

Ο Warren Ellis πίστευε ότι το Ghosteen θα ήταν το «τέλος» της συνεργασίας του με τον Nick Cave

Ο Warren Ellis μίλησε σε συνέντευξή του για τον δίσκο που κυκλοφόρησαν το 2019 οι Bad Seeds και μοιράστηκε τις σκέψεις του έπειτα από τη δημιουργία του

Ναταλία Πετρίτη
Ναταλία Πετρίτη

Το «τέλος» της συνεργασίας του με τον Nick Cave πίστευε ότι θα ήταν το Ghosteen ο Warren Ellis, ο οποίος μίλησε πρόσφατα στο Stereogum για τον δίσκο που κυκλοφόρησαν το 2019 οι Bad Seeds, μοιράζοντας τις σκέψεις του έπειτα από τη δημιουργία του.

Το Ghosteen κυκλοφόρησε σε συμπαραγωγή Cave και Ellis το 2019, λίγο καιρό μετά τον τραγικό θάνατο του γιού του Nick Cave μετά από πτώση από γκρεμό, και αποτελεί φυσικά του μουσικό αποτύπωμα του πένθους του καλλιτέχνη έπειτα από τη συνταρακτική αυτή απώλεια.

Ο Ellis στη συνέντευξή του εξήγησε ότι το Ghosteen «το βίωσε σαν μια τεράστια άσκηση, μια δέσμευση σε κάτι», προσθέτοντας ότι ο ίδιος «έγινε εμμονικός με την παραγωγή του δίσκου και νόμιζε πως αυτός θα μάρκαρε το τέλος της μακροχρόνιας συνεργασίας του με τον Cave».

«Πάντα πίστευα ότι μια μέρα θα κάνουμε κάτι που θα είναι πραγματικά σπουδαίο. Μπορώ να γίνω ιδιαίτερα προληπτικός με διάφορα πράγματα και επηρεάζομαι από αυτό. Όταν δημιουργήσαμε αυτόν τον δίσκο, βαθιά μέσα μου πίστευα ότι δεν θα μπορούσα να εμπλακώ σε τίποτα τόσο σπουδαίο ποτέ ξανά» πρόσθεσε ο Ellis.

«Πάντα πίστευα ότι ο στόχος μου είναι να φτιάξω κάτι σπουδαίο, και τότε ένιωσα ότι αυτό είχε συμβεί. Ήταν ανακουφιστικό το ότι μπήκα μετά στο στούντιο και έκανα το Blonde, το soundtrack της ταινίας του Andrew Dominik» ανέφερε στη συνέχεια.

Ο Ellis μίλησε επίσης για τη διαδικασία της παραγωγής του Carnage, την οποία επίσης βίωσε σαν ανακούφιση, εξηγώντας: «Συνειδητοποίησα ότι το στοίχημα είναι στο να εμφανίζεσαι στη δουλειά, να κάνεις ό,τι είναι να κάνεις και να δεις τι θα συμβεί με αυτό».

Ο μουσικός και συνθέτης πρόσθεσε: «Δεν μπορώ να φανταστώ να κάνω έναν ακόμη δίσκο σαν το Ghosteen. Είναι πολύ εύκολο να αγχωθείς όσο βρίσκεσαι στο στούντιο και προχωράς με πράγματα που σε φοβίζουν, πράγματα τα οποία δεν αναγνωρίζεις. Αυτό είναι το ένα πράγμα. Το άλλο είναι να τα ακολουθείς μέχρι το τέλος και να παίρνεις μερικές σημαντικές αποφάσεις».

Ο Ellis συνέχισε: «Μου αρέσει το γεγονός ότι το Ghosteen  απείχε αρκετά από όσα νόμιζε ο κόσμος ότι αυτή μπάντα μπορούσε να κάνει».

Όσον αφορά στο κομμάτι της δημιουργίας του δίσκου, ο Ellis συμπλήρωσε: «Με κάθε ειλικρίνεια, νόμιζα ότι ο Nick δεν θα έκανε κανέναν άλλο δίσκο μετά από αυτόν. Δεν μπαίνουμε έτσι απλά στο στούντιο. Πρέπει να νιώθουμε ότι πάμε κάπου με όλο αυτό. Ανέκαθεν ήξερα ότι η ημέρα που δεν θα λειτουργεί όλο αυτό μεταξύ μας, θα είναι η μέρα που θα σταματήσουμε».

Ο Nick Cave και ο Warren Ellis πρόσφατα κυκλοφόρησαν μαζί τον δίσκο Carnage, ενώ ανακοίνωσαν την πρώτη τους περιοδεία ως ντουέτο στη Βόρεια Αμερική για το επόμενο διάστημα.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ


 

FEATURED TODAY

Κάθε εβδομάδα, ο Επίτροπος θα επαναφέρει την τάξη, ακόμα κι αν οι χατζημεταλλάδες δεν έχουν σωτηρία. Στο νέο του Παρατηρητήριο, απολαμβάνει την ελευθερία τού να ακούσει ό,τι του κβλσ.

Με αφορμή την επανακυκλοφορία της ταινίας Σκηνές από Έναν Γάμο στις αίθουσες την επόμενη εβδομάδα, το Avopolis εξερευνά τις καλύτερες κινηματογραφικές στιγμές του μεγάλου Σουηδού σκηνοθέτη

Στο νέο του Diggin ο Ζώης Χαλκιόπουλος κάνει diggin στον εαυτό του και τραβάει από το ράφι της φωτιάς τα Δώδεκα Βράδυα της Λίτσας Σακελλαρίου.

Top
0
Shares