View More

Το ντοκιμαντέρ "ΖAPPA" σε πανελλήνια πρεμιέρα στο Gimme Shelter Film Festival

Μια κινηματογραφική εμπειρία που παρουσιάζει το εύρος της ιδιοφυίας,  τη συναρπαστική μουσική κληρονομιά, την κοινωνική δράση και ταυτόχρονα την ανθρώπινη πλευρά μιας πολύ έντονης και ξεχωριστής προσωπικότητας

Ναταλία Πετρίτη
Ναταλία Πετρίτη

Μια ταινία για τον Frank Zappa δε θα μπορούσε φυσικά να είναι ένα απλό μουσικό ντοκιμαντέρ που κινείται μέσα σε στενά όρια και συμβάσεις.

Ο Frank Zappa, πέρα από μουσική μεγαλοφυία, υπήρξε και ένας φιλόσοφος που κατάφερε να διατυπώσει την τρέλα της εποχής του με τον δικό του ιδιαίτερο και ανατρεπτικό τρόπο.

Το "ΖAPPA" δεν είναι ένα νοσταλγικό ταξίδι στο παρελθόν, αλλά μία εντελώς σύγχρονη προσέγγιση στην κοσμοθεωρία, την τέχνη και τη δράση ενός ανθρώπου που ήταν τόσο εμφανώς μπροστά από την εποχή του όσο και επίκαιρος στη δική μας εποχή.

Σύμφωνα με τον σκηνοθέτη του, είναι το έπος ενός πολύ μεγάλου καλλιτέχνη και διανοούμενου. Μια κινηματογραφική εμπειρία που παρουσιάζει το εύρος της ιδιοφυίας,  τη συναρπαστική μουσική κληρονομιά, την κοινωνική δράση και ταυτόχρονα την ανθρώπινη πλευρά μιας πολύ έντονης και ξεχωριστής προσωπικότητας.

O Alex Winter (που όλοι γνωρίσαμε ως ηθοποιό μέσα από τους πρωταγωνιστικούς ρόλους του στο The Lost Boys και τη σειρά ταινιών Bill and Ted's δίπλα στον Keanu Reeves) και η ομάδα του, έφτιαξαν ένα εκ βαθέων πορτρέτο του τόσο επιδραστικού καλλιτέχνη, βασιζόμενοι σε περισσότερες από 1.000 ώρες ανέκδοτου υλικού από το προσωπικό αρχείο του ίδιου του Zappa.

Υλικό που ήταν απαραίτητο να διασωθεί και να συντηρηθεί, όχι μόνο για να χρησιμοποιηθεί στην ταινία, αλλά και για να μην καταστραφεί ολοσχερώς και για πάντα. Μετά από ένα crowdfunding campaign που έσπασε κάθε ανάλογο ρεκόρ, και μια διετή διαδικασία αποκατάστασης του αρχειακού υλικού, ξεκίνησε η δημιουργία του ντοκιμαντέρ που θα παρακολουθήσουμε τη Δευτέρα 31 Οκτωβρίου στο Gagarin.

Στην ταινία εμφανίζονται και μιλούν για τον Frank Ζappa η σύζυγός του Gail, ο Steve Vai,  ο David Harrington (Κronos Quartet), η Pamela Des Barres, στενοί φίλοι, μουσικοί, συνεργάτες, μέλη των Mothers of Invention και πολλοί άλλοι.

Μετά την πρώτη παρουσίασή του στο SXSW το 2020 και την επίσημη πρεμιέρα του στο Λος Άντζελες τον περασμένο Ιούνιο, το "ΖΑPPA" έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα και το GSFF.

Δευτέρα 31 Οκτωβρίου

Gimme Shelter Film Festival

"ZAPPA"

Πρώτη πανελλήνια προβολή

Gagarin 205

Live act: t.b.a.

+ special guests

Δείτε το trailer

Αγοράστε το εισιτήριό σας

Προπώληση: www.123tickets.gr & www.GSFFathens.com

Τιμή εισιτηρίου 15 Ευρώ.

Η τιμή προπώλησης δεν επιβαρύνεται με χρέωση μεταπωλητή.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ


FEATURED TODAY

Με αφορμή την επιστροφή του Henry Selick με το Wendell and Wild στο Netflix, ο Βασίλης Σπανός ανατρέχει σε 10 αγαπημένης σχολής μιας κινηματογραφικής σχολής που δίνει τον δικό της αγώνα επιβίωσης στην εποχή των CGI animation studios. 

Ο Δημήτρης Μάστορης συνομιλεί με τους δημιουργούς του "Σπιρτόκουτο: The Musical".

Πριν 30 χρόνια, η μουσική τους ήρθε σαν παλίρροια από βιωματικούς στίχους να μεταμορφώσει ριζικά το έρημο τότε τοπίο της εγχώριας ηλεκτρονικής σκηνής.  Aυτή είναι η ιστορία των Στέρεο Νόβα, όπως την αφηγήθηκε ο Ανδρέας Κύρκος στο ειδικό τεύχος του SONIK για την ελληνική ηλεκτρονική μουσική.

Top